ŠTA TO TURSKA POKUŠAVA SA RUSIMA? Erdogan i Putin OSTVARUJU PLAN!
Sputnik V ide u Tursku, Foto: AP

dugo su pričali preko telefona

ŠTA TO TURSKA POKUŠAVA SA RUSIMA? Erdogan i Putin OSTVARUJU PLAN!

Truska zainteresovana za rusku vakcinu

Objavljeno:

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarao telefonom o pitanju uvoza ruskih vakcina protiv virusa korona.

"Vakcine se razvijaju u Rusiji, Kini, kod nas. O uvozu vakcina razgovaramo sa stranim kolegama, a razgovarao sam i sa Putinom. Pomno posmatramo rezultate upotrebe vakcina i nadam se da ćemo uskoro moći da ih koristimo u velikom obimu u našoj zemlji", rekao Erdogan, prenosi Sputnjik.

Telefonski razgovor lidera Turske i Rusije održan je 24. novembra, a kako je prethodno izvestila pres-služba Kremlja, Putin i Erdogan su se založili za dalju saradnju u borbi protiv kovida 19, pri čemu je prioritet koordinacija u razvoju i proizvodnji vakcina.

Ranije je pres-služba Ministarstva zdravlja Rusije saopštila da je Turska zainteresovana za organizaciju proizvodnje vakcine protiv kovida 19 Sputnjik V u turskim fabrikama za proizvodnju lekova.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu Sputnjik V je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.