MAKRON JE REKAO NEŠTO OZBILJNO O ISLAMU: Posle ovih reči, sve će biti DRUGAČIJE!
Francuski predsednik Emanuel Makron, Foto: EPA-EFE/FRANCOIS MORI / POOL

važno

MAKRON JE REKAO NEŠTO OZBILJNO O ISLAMU: Posle ovih reči, sve će biti DRUGAČIJE!

On je, kako prenosi BBC, u sredu na sastanku sa islamskim liderima dao Francuskom savetu muslimanske vere rok od 15 dana da prihvati povelju u kojoj se kaže da je islam religija a ne politički pokret

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je lidere muslimana u toj zemlji da sastave svojevrsnu povelju vrednosti koju će u budućnosti poštovati a kojom se islam definiše kao apolitična religija.

On je, kako prenosi BBC, u sredu na sastanku sa islamskim liderima dao Francuskom savetu muslimanske vere rok od 15 dana da prihvati povelju u kojoj se kaže da je islam religija a ne politički pokret.

U njoj takođe treba da piše da je zabranjeno “strano mešanje” u muslimanske grupe u Francuskoj, kao i obavezu da će se poštovati vrednosti Republike.

Makron je, kako se navodi, također najavio nove mere u suzbijanju, kako je istakao u više navrata, “islamističkog separatizma” u Francuskoj te je predložio formiranje nacionalnog veća imama, što je CFCM prihvatio.

Do ovoga dolazi posle tri islamistička napada za mesec dana u Francuskoj.

Stubovi francuske države su sekularizam i pravo za izražavanje mišljenja. U isto vreme, u Francuskoj živi najveća muslimanska manjina u Evropi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.