POSLE OVIH REČI POJEO IH JE BLAM! Zaharova je ovim rečima ukopala Amere, slušajte samo ovo!
Zaharova obrusila Amerima, Foto: Printscreeen YouTube/RT

ZANIMLJIVO

POSLE OVIH REČI POJEO IH JE BLAM! Zaharova je ovim rečima ukopala Amere, slušajte samo ovo!

U komentaru se naglašava da je stav Moskve o izgradnji saradnje u sajber poslovima više puta iznošen, uključujući i na najvišem nivou

Objavljeno:

Moskva kategorički odbacuje izjave Vašingtona o umešanosti ruskih obaveštajnih službi u organizovanje sajber napada, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Kao i obično, nisu dati nikakvi dokazi. Objavljene su dobro poznate teze o "umešanosti" naše zemlje u širok spektar destruktivnih radnji u informacionom prostoru - naglasila je Zaharova.

- Kategorički odbacujemo ovakve spekulacije. Ruske državne strukture nemaju nikakve veze sa zlonamernim aktivnostima na internetu, kao što to pokušavaju da predstave u Vašingtonu - istakla je portparolka.

Prema njenim rečima, iza optužbi na račun ruskih državnih struktura kriju se razmatranja oportunističke političke prirode, težnja rusofobičnih snaga u Sjedinjenim Američkim Državama da u jeku predizborne predsedničke kampanje "održavaju u životu" temu "ruske pretnje".

U komentaru se naglašava da je stav Moskve o izgradnji saradnje u sajber poslovima više puta iznošen, uključujući i na najvišem nivou.

- Konkretno, predsednik Rusije 25. septembra 2020. godine govorio je o sveobuhvatnom programu mera za obnavljanje rusko-američke saradnje u oblasti međunarodne informacione bezbednosti - precizirala je Zaharova.

Ona je, takođe, izrazila žaljenje što, sudeći po retorici visokih zvaničnika američke administracije, tamo ne dele takve pristupe i nisu spremni za saradnju na ravnopravnoj osnovi sa međusobnim uvažavanjem.

U ponedeljak su američko Ministarstvo pravde i FBI optužili šest državljna Rusije za hakerske napade. Oni su osumnjičeni za umešanost u širenje virusa NotPetja 2017. godine. Kako tvrde predstavnici Ministarstva i FBI, optuženi su oficiri GRU i organizovali su, između ostalog, sajber napade na Olimpijadu u Južnoj Koreji 2018. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.