KONAČNO SE ZNA DATUM, SVET JE OVO ČEKAO! Evo kada izlazi vankcina protiv korone!
Vakcina / Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ RDIF HANDOUT

KONAČNO

KONAČNO SE ZNA DATUM, SVET JE OVO ČEKAO! Evo kada izlazi vankcina protiv korone!

On je upozorio i da SAD nikada nisu izašle iz prvog talasa virusa, koji je posebno pogodio Njujork, a kao dokaz za to je naveo činjenicu da se nikada broj obolelih nije smanjio na nulu

Objavljeno:

Direktor američkog nacionalnog instituta za zdravlje Frensis Kolin izjavio je danas da će najverovatnije do kraja novembra biti registrovana američka vakcina protiv koronavirusa.

- Malo je verovatno da će se to desiti pre kraja novembra, s obzirom na standarde koji moraju da se poštuju. To će biti vakcina koja je testirana po najstrožim standardima bezbednosti i delotvornosti - rekao je Kolins, prenosi CNN.

Upitan da prokomentariše napade američkog predsednika Donalda Trampa na direktora Instituta za alergologiju i infektivne bolesti Entonija Faučija, Kolins je dao podršku svom kolegi, ističući da je on najpoštovaniji infektolog na svetu u koga ima veliko poverenje. On je upozorio i da SAD nikada nisu izašle iz prvog talasa virusa, koji je posebno pogodio Njujork, a kao dokaz za to je naveo činjenicu da se nikada broj obolelih nije smanjio na nulu. Kao razlog za to, Kolins je naveo neuspešno predstavljanje efikasnih javnih zdravstvenih mera, poput obaveznih nošenja maski, socijalnog distanciranja i pranja ruku i istakao da porodice ne bi smele da se okupljaju za predstojeći dan zahvalnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.