KONAČNO SE OGLASIO PRVI ČOVEK RUSIJE! Putin uputio snažnu poruku povodom sukoba u Nagorno-Karabahu
– Mora doći do prestanka vatre kako bi mogli da se razmene zarobljenici, kao i tela nastradalih – navodi se u apelu Putina., Foto: EPA.EFE/ ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

Rusija

KONAČNO SE OGLASIO PRVI ČOVEK RUSIJE! Putin uputio snažnu poruku povodom sukoba u Nagorno-Karabahu

Sukobi između Azerbejdžana i Jermenije eskalirali su 27. septembra kada su jermenske snage oborila dva helikoptera i tri drona Azerbejdžana

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin apelovao je večeras na prestanak sukoba azerbejdžanskih i jermenskih snaga u području Nagorno-Karabah, prenose RIA Novosti.

– Mora doći do prestanka vatre kako bi mogli da se razmene zarobljenici, kao i tela nastradalih – navodi se u apelu Putina.

Prvi čovek Rusije pozvao je ministre spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije da sutra dođu na sastanak u Rusiju “radi konsultacija”, prenose tamošnji mediji.

Sukobi između Azerbejdžana i Jermenije eskalirali su 27. septembra kada su jermenske snage oborila dva helikoptera i tri drona Azerbejdžana.

Netrepeljivost dve nekadašnje republike SSSR-a datira još od 1991. godine, kada je Jermenija ušla sa vojskom u Nagorno-Karabah. Region u kome većinu čine Jermeni otcepio se tada i proglasio nezavisnost, a samo ga priznaje Jerevan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.