NAJNOVIJE SAZNANJE O RUSKOJ VAKCINI PODIGLO JE SVET NA NOGE: Jednu stvar NE MOŽE nikako da ostvari
Nije izazvala alergijske reakcije, Foto: EPA-EFE/RDIF HANDOUT

POTVRĐENO

NAJNOVIJE SAZNANJE O RUSKOJ VAKCINI PODIGLO JE SVET NA NOGE: Jednu stvar NE MOŽE nikako da ostvari

Gintsburg je objasnio da pacijenti koji imaju kancer koriste lekove koji suzbijaju razmnožavanje ćelija, te je za njih vakcinacija kontraindikovana

Objavljeno:

Vakcina Sputnjik V protiv korona virusa koja je u toku kliničkih ispitivanja, do danas nije izazvala alergijske reakcije kod dobrovoljaca, rekao je danas novinarima direktor Nacionalnog istraživackog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja ruskog Ministarstva zdravlja Aleksandar Gintsburg.

"Među našim (dobrovoljcima) tokom prve i druge faze (kliničkih ispitivanja) nema (alergijskih reakcija), a među 2.500 stanovnika Moskve koji su (bili vakcinisani) kao dobrovoljci, takođe, ne znam ni za jedan slučaj", rekao je on, preneo je TASS.

Gintsburg je dodao da su probne serije vakcine Sputnjik V već isporučene u sve ruske regione.

Prema njegovim rečima, Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja ruskog Ministarstva zdravlja razvija protokol studije vakcine protiv korona virusa za pacijente sa kancerom.

Gintsburg je objasnio da pacijenti koji imaju kancer koriste lekove koji suzbijaju razmnožavanje ćelija, te je za njih vakcinacija kontraindikovana.

"Ne zato što će učiniti nešto negativno, već zato što to neće funkcionisati", rekao je on.

"Da bi se izgradilo imunitet, neophodno je da se imune ćelije umnožavaju", dodao je Gintsburg.

Prema njegovim rečima zbog toga će protokol, najverovatnije, sadržati raspored kada će se prestati sa upotrebom lekova za suzbijanje razvoja ćelija da bi se vakcinisao pojedinac kako bi se zaštitio, a zatim se vratio uobičajenom rasporedu lekova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.