OVO NISTE OČEKIVALI NI U SNU DA ČUJETE: Oglasio se glavni epidemiolog Ministarstva zdravlja u RUSIJI!
Koronavirus, ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ MOHAMED HOSSAM

koronavirus

OVO NISTE OČEKIVALI NI U SNU DA ČUJETE: Oglasio se glavni epidemiolog Ministarstva zdravlja u RUSIJI!

Briko ističe da je situacija pod kontrolom i nikakve posebne mere ne treba uvoditi

Objavljeno:

Dok osmi dan zaredom raste broj zaraženih kovidom 19 u Rusiji, glavni epidemiolog Ministarstva zdravlja Nikolaj Briko kaže da se pokazalo da će korona biti sezonska bolest, kao i druge infekcije disajnih organa.

Briko ističe da je situacija pod kontrolom i nikakve posebne mere ne treba uvoditi.

Akademik virusolog Feliks Jeršov iz Centra Nikolaja Gamaleje, koji je napravio prvu vakcinu protiv kovida 19, istovremeno tvrdi:

- Strah od korone će se smanjiti najkasnije kroz godinu dana. Napravili smo vakcinu, naučili kako se treba boriti protiv korone i već kroz pola godine počeće da se smanjuje strah koji sada postoji - objašnjava Jeršov.

U Rusiji je u međuvremenu na dobrovoljcima počelo ispitivanja kineske vakcine AD5-nKov koje sprovodi kompanija "Petrovaks".

Tu vakcinu je napravila kompanija "Kansino biolodžiks" sa Pekinškim institutom biotehnologije i Akademije vojnomedicinskih nauka.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, za to vreme, obećao kolegi Aleksandru Lukašenku da će Belorusija biti prva zemlja koja će dobiti rusku vakcinu. Nju je već primio 3. septembra beloruski premijer Roman Golovčenko i odlično se oseća.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.