SLUČAJNO OTKRIVENA DUGO ČUVANA PUTINOVA TAJNA: Evo kako predsednik RUSIJE vodi PREGOVORE!
Vladimir Putin je vešt pregovarač, Foto: EPA-EFE/ MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREML

predsednik rusije

SLUČAJNO OTKRIVENA DUGO ČUVANA PUTINOVA TAJNA: Evo kako predsednik RUSIJE vodi PREGOVORE!

„Putin želi da izgradi dobre odnose sa svim zemljama sveta. On je spreman na dijalog koji je u interesu obe strane, ali je glavni preduslov da taj dijalog bude ravnopravan, bez ikakvih pokušaja da se nametne tuđe mišljenje“, dodao je Peskov.

Objavljeno:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom pregovora izrazito konkretan, da veoma dobro vlada veštinama diplomatije, ali da ton razgovora sa sagovornicima zavisi od odnosa koji on sa njima ima.

Kako je pojasnio, Putin tokom pregovora veoma konkretno postavlja pitanja, kao i kada nešto obeća, on to sprovede u delo istog časa.

„Kada se, recimo, dogodi da Putin pokaže izuzetnu efikasnost po pitanju sprovođenja u delo određene stvari, dok druga strana to ne uradi, tako nešto se ne dopada ruskom predsedniku. Mislim da je njegov pogled na efikasnost poseban – kad se on nešto dogovori, on voli da to brzo i realizuje“, rekao je.

Peskov se osvrnuo i na odnos Putina sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, rekavši da su njih dvojica slični, zbog čega i uspevaju da pronađu rešenja kada je reč o veoma komplikovanim situacijama.

„I jedan i drugi odgovaraju za svoje reči, dobro kontrolišu situaciju, u stanju su da preduzimaju odgovorne i brze odluke, što i čine“, ocenio je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe naveo i da je Putin otvoren za ravnopravni dijalog sa svim zemljama, uključujući i SAD.

„Putin želi da izgradi dobre odnose sa svim zemljama sveta. On je spreman na dijalog koji je u interesu obe strane, ali je glavni preduslov da taj dijalog bude ravnopravan, bez ikakvih pokušaja da se nametne tuđe mišljenje“, dodao je.

Peskov je rekao i da su mnogi svetski lideri pre 2000. godine živeli u iluziji da će, imajući u vidu da je konfrontacija sa Amerikom prestala, svet ubuduće živeti u harmoniji.

„Prevarili su se, a Putin je to dobro razumeo. Upravo zato Putin vodi izričito jasnu spoljnu politiku koja je usmerena na stvaranje dobrih odnosa sa svim zemljama koje su na to spremne. Glavni zadatak je da se podigne životni standard ruskih građana. Upravo to Putin i radi“, zaključio je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.