Da li je Edvard Snouden Putinov špijun i propagnadni pion? (GIF) (VIDEO)
Foto: ap

ruka ruku mije?

Da li je Edvard Snouden Putinov špijun i propagnadni pion? (GIF) (VIDEO)

- Niko iz zapadnih obaveštajnih krugova koga poznajem ne veruje u Snoudenovu nevinost - tvrdi nekadašnji američki obaveštajac Džon R. Šindler
Objavljeno: 10:52h

Bivši pripadnik kontraobaveštajne službe američke Nacionalne bezbednosne agencije Džon R. Šindler izneo je u nemačkom "Bildu" svoje viđenje značaja uzbunjivača Edvarda Snoudena za Vladimira Putina.

Život Edvarda Snoudena: Priča o najpoznatijem uzbunjivaču dolazi dolazi u bioskope (VIDEO)

Snouden, koji je radio za CIA i NSA pre nego što je sa milion ukradenih dokumenata pobegao sa Havaja, nije napuštao Rusiju od 23. juna 2013, kada je iz Hongkonga stigao na moskovski aerodrom "Šeremetjevo". Sleteo je uz dozvolu ruske vlade, sa čijim se predstavnicima sastajao tokom tronedeljnog boravka u Hongkongu.

foto: Giphy

Za Šindlera nema sumnje da Snouden sarađuje sa moskovskim obaveštajnim službama. Stručnjaci koji poznaju moćni obaveštajni aparat Kremlja sigurni su da ta saradnja funkcioniše po principu "ruka ruku mije". Pripadnik zapadne obaveštajne službe, kome je Rusija pružila utočište, izvestiće svoje domaćine o svemu što zna.

foto: Giphy

Snouden i njegovih zastupnici insistiraju na tome da ne sarađuje sa Rusima, a prema zvaničnoj verziji, Snouden nije kod sebe imao ukradene dokumente iz NSA kada je stigao u Moskvu i odbio je da prenese tajne informacije ruskoj obaveštajnoj službi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.