TRAMP UPERIO PRSTOM U KINU: Samo 2 države mogu da stoje iza hakerskih napada, ali Putina ne sme ni da pomene!
Iz administracije Donalda Trampa su okrivili Kineze, Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL

Traže krivca

TRAMP UPERIO PRSTOM U KINU: Samo 2 države mogu da stoje iza hakerskih napada, ali Putina ne sme ni da pomene!

Iz ministarstva pravde navode da su posebno zabrinuti zbog napada kineskih hakera na sajtove američkih bolnica i laboratorija sa ciljem da ukradu rezultate proučavanja koronavirusa

Objavljeno:

U Sjedinjenim Američkim Državama napadi hakera na sajtove američkih vladinih agencija i medicinskih institucija koje imaju ključnu ulogu u rešavanju epidemije postali su učestali, javlja "CNN".

Američka TV mreža navodi da zvaničnici SAD ističu da je cilj ovih napada krađa istraživanja o koronavirusu i smatraju da iza njih stoji Kina.

Hakerskim napadima pogođeni su sajtovi bolnica, istraživačkih laboratorija, ustanova za pružanje zdravstvene nege i farmacutskih kompanija.

Američki zvaničnik koji je upoznat sa napadima rekao je za CNN da postoje samo dva mesta na svetu iz kojih bi ovi napadi mogli da potiču - Rusija i Kina, kada se uzmu u obzir njihove razmere i cilj.

Nakon oklevanja da za ove napade optuži samo jednu zemlju, administracija špredsednika Donalda Trampa krivicu je ipak svalila na Kinu.

Iz ministarstva pravde navode da su posebno zabrinuti zbog napada kineskih hakera na sajtove američkih bolnica i laboratorija sa ciljem da ukradu rezultate proučavanja koronavirusa.

Oni su istakli da danas ne postoji ništa vrednije na svetu od biomedicinskih studija o vakcini protiv COVID-19, i to ne samo sa komercijalnog aspekta, nego i geopolitičkog.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.