BACALI BOMBE PO SRBIJI I UBIJALI DECU, PA SE TIME DIČE: Jeziva reklama fabrike smrti isplivala, zarađuju milijarde
Bombarder Stelt kompanije Nortrop Gruman, Foto: Profimedia

zarađuju na ubijanju civila

BACALI BOMBE PO SRBIJI I UBIJALI DECU, PA SE TIME DIČE: Jeziva reklama fabrike smrti isplivala, zarađuju milijarde

Uz pratnju zlokobne muzike na sintisajzerima, iz "Nortrop Grumana" nam objašnjavaju da njihovi stelt bombarderi mogu da unište mete na bilo kojoj tački na planeti, i hvale se ubitačnim naoruđžanjem koje mogu da nose

Objavljeno:

Gigant odbrambene industrije, američka kompanija "Nortrop Gruman", izazvala je buru u celom svetu reklamom u kojoj se hvali svojim ubitačnim proizvodima.

Kompanija koja je najpoznatija po stelt bombarderima i izviđačkim dronovima je jedan od najvećih proizvođača oružja na svetu, a njihovi prihodi samo tokom 2019. godine su bili veći od 34 milijarde dolara.

U svojoj reklami oni hvale performanse stelt bombardera B-2, i navode da su njihovi avioni odigrali ključnu ulogu u svakom ratu koji su Amerikanci vodili još od 90-ih godina.

Uz pratnju zlokobne muzike na sintisajzerima, iz "Nortrop Grumana" nam objašnjavaju da njihovi stelt bombarderi mogu da unište mete na bilo kojoj tački na planeti, i hvale se ubitačnim naoružanjem koje mogu da nose.

Na stranu to što se ubijanje ljudi predstavlja kao nešto vredno hvale, iz te "kompanije smrti" sa ponosom nastavljaju: "kada SAD krene u rat, B-2 ide prvi - tako je bilo i u Iraku, Avganistanu, Srbiji i Libiji".

Zatim podsećaju da je u januaru 2017. godine, B-2 bombardovao "terorističke" ciljeve u Libiji, iako zaboravljaju da pomenu da je baš njihovom intervencijom 2011. godine Libija pretvorena u propalu, džihadističku državu.

Na kraju snimka oni skreću pažnju na svoj novi avion - B-21 "Rejder", koji će zameniti B-2, i obećavaju da će ta letelica imati još naprednije kapacitete. Novi avion će svoj prvi leto obaviti u decembru 2021. godine, a vazduhoplovstvo SAD će kupiti najmanje 100 komada.

B-2 "Duh" je poznat po svojoj basnoslovnoj ceni, pa tako jedan aparat ovog tipa košta više od 2 milijarde, dok sat vremena leta košta 135.000 dolara. Nortop Gruman je napravio 21 avion B-2 između 1987. i 2000. godine, a za naslednika B-21, obećavaju da će biti mnogo jeftiniji, i koštaće 564 miliona dolara po avionu.

NJIHOVE BOMBE SU PADALE NA JUGOSLAVIJU 1999. GODINE

B-2 "Duh" je svoje prve bombe izbacio upravo tokom NATO agresije na našu zemlju 1999. godine. Šest aviona ovog tipa je letelo svaki dan iz baze u Misuriju ka Srbiji, u misijama koje su trajale i po 30 sati. Iz "Nortrop Grumana" napominju da su avioni ovog tipa uništili 33% svih ciljeva na teritoriji SR Jugoslavije, između ostalog uključujući i ambasadu NR Kine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.