OKRŠAJ IZNAD ALJASKE: Amerikanci presreli Ruse, ali onda je usledio žestok odgovor, ovo se nije očekivalo!
ilustracija, Foto: EPA / Andy Rain

amerikanci postali pretnja

OKRŠAJ IZNAD ALJASKE: Amerikanci presreli Ruse, ali onda je usledio žestok odgovor, ovo se nije očekivalo!

Neverovatno moćno američko atomsko oružje pretnja istočnom delu najveće države na svetu

Objavljeno:

Neverovatno moćno američko atomsko oružje pretnja istočnom delu najveće države na svetu.

Američki lovci presreli su u sredu dva ruska protivpodmornička aviona Il-38 na teritoriji Aljaske, saopštila je komanda Vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike (NORAD).

- Ruski avioni su presretnuti iznad Beringovog mora severno od Aleutskih ostrva. Oni nisu ušli u vazdušni prostor SAD ili Kanade - navodi se u saopštenju NORAD-a na Tviteru.

Dodaje se da su u presretanju ruskih aviona učestvovala dva američka lovca F-22 uz podršku KC-135 "Stratotanker" i E-3 AVAKS.

Avioni Il-38 otkrili "neprijateljske" podmornice

Sa svoje strane, pres-služba Istočnog vojnog okruga saopštila je da su protivpodmornički avioni Il-38 Pacifičke flote izveli let maksimalnog dometa sa premeštanjem na operativni aerodrom, a avione Il-38 pratili su lovci-presretači MiG-31.

- Posade vežbaju pilotiranje protivpodmorničkim avionima Il-38 i transportnim avionima An-12 i An-26 u potrazi za različitim ciljevima na moru. Kako bi pronašli podmornice uslovnog neprijatelja, protivpodmornički avioni koristili su radarska i hidroakustična sredstva za detekciju, a takođe i uslovno primenili protivpodmorničko oružje - saopštila je pres-služba.

Ministarstvo odbrane Rusije više puta je isticalo da ruska avijacija obavlja letove u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

Za rusku tihookeansku flotu pronalaženje podmornica je od ključnog značaja. U vodama na Dalekom istoku plovi američka atomska podmornica "Ohajo", koja u okviru svojih raketa nosi trećinu američkog nuklearnog arsenala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.