POTEZ KOJI IH JE KOŠTAO SVEGA: 13 prijatelja platilo je skupu cenu na žurki, svi su zaraženi koronavirusom!
Njihovo ponašanje bilo je neprimereno, Foto: AP

nisu slušali

POTEZ KOJI IH JE KOŠTAO SVEGA: 13 prijatelja platilo je skupu cenu na žurki, svi su zaraženi koronavirusom!

Danas se una Tajlandu povećao broj zaraženih za pet osoba

Objavljeno:

Grupa od 13 prijatelja zaražena je korona virusom tokom noćnog provoda, kada su međusobno delili cigarete i pili viski iz iste čaše. Kada su testirani na virus, svi su bili pozitivni.

Sekretar za zdravstvo dr Kančanapimai rekao je da grupa delila viski i cigarete. Prijatelji su se više puta sastajali na druženju u Bangkoku 21, 27. i 29. februara, a jedan od prijatelja bio je u kontaktu sa turistima iz Hongkonga.

Dr Sukhum Kančanapimai, stalni sekretar pri ministarstvu zdravlja, rekao je da su velikom broju slučajeva doprineli stranci koji su se zarazili dok su uživali u noćnom životu Bangkoka.

- Bilo je neprimerenog ponašanja, deljenja pića, cigareta i društvenih aktivnosti nakon povratka iz zemlje u riziku. Ne delite cigarete i pića - rekao je on.

Danas se na Tajlandu povećao broj zaraženih za pet osoba. Tri su povezana sa zaraženim pacijentom koji se vratio iz Južne Koreje i izašao sa prijateljima i porodicom.

Jedna osoba je umrla od virusa na Tajlandu, 35 ljudi se oporavilo i otpušteno je iz bolnice.

U ponedeljak je policija izvršila raciju u kući u provinciji Saraburi, severno od Bangkoka, nakon što su dobili obaveštenje da su radnici stavljali korišćene maske za lice u mašinu za pranje veša pre nego što su ih prodali kao nove.

Hiljade maski je oduzeto i odnete su radi dalje istrage. Jedan od radnika rekao je vlastima da su korišćene maske za lice nabavljene od neidentifikovanog trgovca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.