IVAN JE UBIO SEDMORO LJUDI, LEŠEVE JE OSTAVIO U ŠUMI! Skončao je u STRAŠNIM MUKAMA!
Ivan Milat, Foto: Profimedia

UŽAS!

IVAN JE UBIO SEDMORO LJUDI, LEŠEVE JE OSTAVIO U ŠUMI! Skončao je u STRAŠNIM MUKAMA!

Na saslušanju je otkriveno da je Milat svoje žrtve čekao na auto-putu između Sidneja i Melburna

Objavljeno:

Serijski ubica Ivan Milat, čija ubistva više auto-stopera su užasnula Australiju, umro je danas od raka u zatvoru u Sidneju u 75. godini, javile su zatvorske vlasti.

On je bio u zatvoru od 1994. godine, a u maju mu je dijagnostikovan neizlečiv rak stomaka. Umro je u zatvoru Long Bej u Novom Južnom Velsu, javile su zatvorske vlasti. ; Ivan Milat je služio doživotnu robiju za ubistvo sedmoro auto-stopera izmedju 1989. i 1992. godine, a njihova tela je ostavio u jednoj šumi u Novom Južnom Velsu.

Osudjen je za ubistvo troje nemačkih, dvoje britansksih i dvoje australijskih auto-stopera. Serijska ubistva otkrivena su kada su pronadjena osakaćena tela u šumi blizu Sidneja u periodu od 14 meseci izmedju 1992. i 1993. godine.

Uhapšen je nakon što je pokušao da napadne jednog Britanca koji je uspeo da pobegne i dodje do policije.

Na saslušanju je otkriveno da je Milat svoje žrtve čekao na auto-putu izmedju Sidneja i Melburna. Tela žrtava pronadjena su u šumi udaljenoj 120 kilometara od Sidneja.

Spekulisalo se da je Milat imao saučesnika i da je odgovoran za druga ubistva i sumnjive nestanke turista. Njegovom smrću prekidaju se nade da bi na samrti mogao da prizna još neka nerazjašnjena ubistva.

Bivši detektiv koji je vodio istragu o ubistvima Klajv Smol rekao je danas da je uveren da je Milat delovao samostalno, ali je izrazio sumnju da je on imao i druge žrtve uključujući troje ljudi čija tela su nadjena u drugim šumama čako od 1971. godine.

Smol je rekao da je identifikacija koju je dao odbegli Britanac omogućila policiji da izda naloge za Milatovo hapšenje. ; ; Tokom pretresa kuće u Sidneju pronadjeno je nekoliko komada oružja uključujući deo puške koja je odgovarala oružju upotrebljenom u ubistvima, i foto aparati nekih od žrtava. Milat je takodje poklanjao stvari uzete kao suveniri od svojih žrtava članovima svoje porodice. ; Kada je završeno sudjenje 1996. on je proglašen krivim za sedam ubistava i osudjen na sedam uzastopnih doživotnih kazni zatvora. ; Bio je prebačen u zatvor sa maksimalnim obezbedjenjem posle pokušaja bekstva 1997. ; Rodjen je 27. decembra 1944, kao jedno od 12 dece oca imigranta Hrvata i majke rodjene u Australiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.