UZBUNA NA NEBU IZNAD SIRIJE! Ruski avioni presreli TURSKE, dve zemlje na ivici RATA
F-16, Foto: AP/Craig Fry

rat u siriji

UZBUNA NA NEBU IZNAD SIRIJE! Ruski avioni presreli TURSKE, dve zemlje na ivici RATA

Ruskim pilotima je trebalo samo nekoliko minuta da oteraju turske F-16 iz vazdušnog prostora Sirije

Objavljeno:

Avioni turskog vazduhoplovstva su uzbunjeni i poslati na jug sirijske provincije Idlib tokom jučerašnjeg opšteg napada Sirijske arapske armije na grad Kan Šajkun.

Momentalno po radarskom očitavanju borbeni aparati ruske avijacije u Hmejmimu su podignuti u vazduh, i ruskim pilotima je trebalo samo nekoliko minuta da oteraju turske F-16 iz vazdušnog prostora Sirije.

Još uvek se čekaju opširnije informacije, ali prema navodima koji su se pojavili u ruskim medijima turski lovci su napustili sirijski vazdušni prostor samo trideset kilometara posle ulaska, što navodi na zaključak da im je priprećeno unapred ili su preko radara videli ko im dolazi u susret.

Na ovaj način Rusi su sačuvali krhko sirijsko vazduhoplovstvo, koje ne bi uspelo da se suprotstavi turskim avionima. Ovaj turski upad je ustvari bio pokušaj odgovora na opravdano sirijsko bombardovanje turskih jedinica u Idlibu.

Podsećamo, avioni arapske republike su juče na autoputu M5 severno od Kan Šajkuna bombardovali oklopne konvoje turske vojske koji su krenuli u pomoć džihadistima opkoljenim u Kan Šajkunu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.