ASADOVA VOJSKA NAPALA KONVOJ TURSKE U SIRIJI! Bacili granate na veliku kolonu oklopnih vozila
Sirijska vojska (ilustracija), Foto: AP

rat u siriji

ASADOVA VOJSKA NAPALA KONVOJ TURSKE U SIRIJI! Bacili granate na veliku kolonu oklopnih vozila

Prema pisanju agencije, turski vojni konvoj se kretao u pravcu Han Šejhuna

Objavljeno: 12:59h

Sirijsko Ratno vazduhoplovstvo bombardovalo je vojni konvoj Turske u provinciji Idlib, javila je turska agencija DHA.

Prema pisanju agencije, turski vojni konvoj se kretao u pravcu Han Šejhuna. Nema informacija o žrtvama.

Kako javlja televizija NTV, velika kolona oklopne tehnike se kretala između turskih kontrolnih punktova sedam i devet u Idlibu. Prebacivanje oružja je bilo neophodno jer se deveti punkt našao u centru ofanzive sirijske vojske. Granate su pale u blizini oklopne tehnike.

Kolona se zaustavila kako bi izbegla gubitke. Turska komanda je na lice mesta poslala dronove.

Ranije je sirijska državna televizija, pozivajući se na Ministarstvo inostranih poslova, saopštilo da se turska oklopna vozila kreću ka Han Šejhunu, gde sirijska vojska vodi borbu sa teroristima Nusra frona.

Sirijski državni mediji tvrde da turske snage žele da pomognu pobunjenicima u Han Šejkunu koji se bore protiv ofanzive sirijske vlade, nazivajući taj čin agresijom, prenosi Rojters.

U saopštenju ministarstva kaže se da Sirija najoštrije osuđuje poteze turske i da smatra Ankaru "potpuno odgovornom za posledice ovog snažnog kršenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije", navodi TAS S.

Dok Turska nije zvanično komentarisala navode o konvoju, Damask upozorava da "ovakvo neprijateljsko ponašanje turskog režima" neće uticati na ofanzivu sirijske vojske u Han Sseikunu koji se nalazi u Idlibu, duž glavnog autoputa od Damaska do Alepa.

Turska podržava neke pobunjenike na severozapadu Sirije i razmestila je snage u Idlibu, u dogovoru sa Rusijom, podseća Rojters.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su vazdušni udari pogodili položaje oko turskog konvoja koji je zastao na autoputu na severozapadu Sirije.

Grupa sa sedištem u Londonu takođe navodi da je jedan borac iz redova pobunjenika koji je bio u pratnji konvoja ubijen, a da su drugi ranjeni.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.