OVO JE ISPALA VEKA! Ekstremni kongresmen naseo na PRANK, zahvalio se liku iz FILMA! Ni manje ni više NEGO NJEMU
Ekstremni kongresmen naseo na PRANK, Foto: Printscreen

KOJA BLAMČINA

OVO JE ISPALA VEKA! Ekstremni kongresmen naseo na PRANK, zahvalio se liku iz FILMA! Ni manje ni više NEGO NJEMU

Pomislio da je glumac Džek Nikolson zaista američki marinac koji je branio domovinu

Objavljeno:

Kontroverzni američki kongresmen, republikanac Stiv King pokazao je ozbiljno neznanje iz opšte kulture i naseo na foru koja mu je smeštena na društvenim mrežama, prenose beogradski mediji.

Naime, Ken Klipenstajn, reporter "Jang Turksa" zamolio je kongresmena na Tviteru da objavu posveti njegovom navodnom ujaku, pukovniku Nejtanu Džesepu, fiktivnom liku iz filma "Nekoliko dobrih ljudi", kog igra glumac Džek Nikolson.

- Moj ujak, marinac Nejtan Džesep četvrti put je u misiji u inostranstvu gde se bori za dobrobit našeg naroda - napisao je Klipenstajn, uz fotografiju popularnog glumca.

Odmah potom, King je ispao dobrodušan i prihvatio da tvituje post zahvalnosti "marincu Džesepu".

- Pukovniče Džesep i svi vaši marinci: Bog vas sve blagoslovio. Štitite naša leđa, milioni Amerikanaca su uz vas! Blagoslovena Amerika i svi njeni ratnici koji brane našu slobodu - napisao je kongresmen King.

Njegova objava izazvala je lavinu komentara i podsmeha, a kada je republikanski kongresmen shvatio šta je uradio, odmah je obrisao tvit.

Međutim, nije to dovoljno brzo uradio da bi sprečio "printskrinove" njegove blamaže, koja je za tren oka obišla svet.

foto: Twitter/Ken Klippenstein

"MUSLIMANSKA DECA SPREČAVAJU OBNOVU AMERIKE"

Stiven King, koji je u više navrata pokazivao rasističke stavove, važi za jednog od najkontroverznijih kongresmena. Izazvao je veliku polemiku svojim stavom da muslimanska deca, na neki način, sprečavaju "obnovu Amerike".

King je svojevremeno podržao lidera holandske desnice Gerta Vildersa, uz skandaloznu opasku da SAD "ne mogu da obnove sopstvenu civilizaciju tuđim bebama".

UKLONJEN IZ ODBORA ZBOG RASISTIČKIH IZJAVA

Republikanski lideri u Predstavničkom domu odlučili su početkom ove godine da zbog izrazito rasističkih stavova smene Kinga sa položaja u tri kongresna odbora.

- Naš lider u Senatu rekao je da bi Stiv King trebalo da nađe drugi posao. Mislim da je apsolutno u pravu i da je jasno da svi iz Republikanske stranke smatraju da je prešao granice dozvoljenog i da više ne može da radi u Kongresu - rekao je tada senator iz Jute i bivši predsednički kandidat ​Mit Romni.

King je u jednom intervjuu istakao kako ne razume na koji način su termini "belački nacionalizam, nadmoćnost belaca i zapadna civilizacija postali uvredljivi". Potom je istakao da su njegove reči izvučene iz konteksta.

Govoreći u Kongresu, King je u ponedeljak poručio da su njegove reči bile “izvučene iz konteksta”.

- Američke vrednosti su upisane u dokumenta kojima je osnovana naša država. One su svima dostupne i veoma smo ponosni, što ljudi svih rasa vera i uverenja, iz zemalja širom sveta, imaju cilj da dostignu te vrednosti. Predan sam ideji da Amerika treba da ostane takva. To me uverenje ne čini belačkim nacionalistom, niti čovekom koji zagovara belačku superiornost. Stoga još jednom odbacujem sve te etikete i ideologiju na koju se odnose. Kao što sam rekao u intervjuu Njujork tajmsu, moja uverenja nemaju i nikad nisu imala veze sa rasom - naglasio je Stiv King.

IMIGRANTE POREDIO SA STOKOM I PSIMA

King je žestoki protivnik imigracija, multikulturalnosti, a njegovi rasistički komentari i bezuslovna podrška evropskim krajnje desnim populističkim strankama i ekstremnim političarima optuženima za rasizam i islamofobiju, u SAD-u često izazivaju polemike. King smatra da bi na granicama SAD-a trebalo postaviti električnu ogradu jer se to pokazalo "učinkovitim za zadržavanje stoke".

Osim sa stokom, King je imigrante uporedio i sa psima.

Trampova ideja o zidu na granici s Meksikom toliko mu se svidela, da je predložio da se u izgradnju zida preusmere sva sredstva namenjena za socijalnu pomoć. U više navrata je izjavio da se "civilizacija ne može obnoviti s tuđim bebama", zagovarajući isključivo "bele brakove", kao i da mu je želja da Amerikanci budu tako homogeni da svi izgledaju isto.

RETVITUJE NACISTE

Stiv King redovno "retvituje" tvitove nacista kojima je idol sam Adolf Hitler, raspravlja o tome da bi somalijski muslimani trebalo da rade u klanici mesari u njegovom kaju, žestoko se protivi abortusu, smatravši da bi trebalo da bude donet zakon o abortusu kao kriminalnoj aktivnosti.

Kongresmena takođe ne zanimaju prava životinja ni klimatske promene. Štaviše, jednom prilikom je rekao da bi globalnim zagrevanjem trebalo da se pozabavi religija, a ne nauka.

Glasao je protiv pomoći ljudima pogođenim uraganom Ketrin, snažno se protivi predlogu svakog zakona koji se odnosi na zdravstveno osiguranje i olakšice najugroženijima, a imao je i žestoke govore o pripadnicima LGBT populacije.

BONUS VIDEO:

AU KAKVA SREĆA! Posle ovakvog pada sa visine od nekoliko stotina metara dobro je da se živ izvukao! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.