TRAŽE NOVI REFERENDUM O BREGZITU! Ovi Englezi traže da se ponovo izjasne o izlasku iz EU
Mladima je dosta Bregzita, Foto: AP

STARA TEMA, NOVO PAKOVANJE

TRAŽE NOVI REFERENDUM O BREGZITU! Ovi Englezi traže da se ponovo izjasne o izlasku iz EU

Oni su apelovali na političare da slede njihov primer i ne obaziru se na političke partije

Objavljeno: 10:19h

Mladi lideri iz pet političkih partija u Velikoj Britaniji ujedinili su se u zahtevu da od poslanika traže raspisivanje novog referenduma o Bregzitu.

Mladi predstavnici Konzervativne partije, Laburista, Liberalnih demokrata, Zelene partije i partije Velsa uputili su zajedničku molbu jer "nemoguća obećanja" Bregzita "ugrožavaju budućnost mladih".

Oni su apelovali na političare da slede njihov primer i ne obaziru se na političke partije pri rešavanju krize oko Bregzita. Ovo je prvi put da se politička omladina ujedini oko nekog pitanja.

Mladi lideri su rekli da su "kontradiktorna i neisporučiva obećanja Bregzta" zasenila britansku politiku godinama, što znači da su pitanja koja se tiču mladih ljudi, uključujući stanovanje, porast kriminala i klimatske promene, ignorisana.

Oni su napisali:

- Pozivamo parlamentarce da prate primer mladih ljudi: pređite preko stranačkih linija, i okupite se oko ostvarivog kompromisa i onda ga predajte na referendum ljudima. Bez obzira na to kako se Parlament dogovori o Bregzitu , on se mora vratiti ljudima na potvrdni referendum.

Lider laburista, Džeremi Korbin, već je ranije rekao da podržava ideju o ponovnom glasanju naroda o Bregzitu, a sa tim se složio i Džordan Birn, lider mladih konzervativaca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Independet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.