RUSI DOKAZALI AMERIKANCIMA DA JE ORUŽJE IPAK MOĆNIJE OD NOVCA: Njihova nova raketa izazvala PANIKU U PENTAGONU!
Nemački mediji su objavili da je ruska hipersonična raketa „Avangard“, sa bojevom glavom koja može da leti i 27 puta brže od zvuka, Foto: Printscreen

moćna raketa

RUSI DOKAZALI AMERIKANCIMA DA JE ORUŽJE IPAK MOĆNIJE OD NOVCA: Njihova nova raketa izazvala PANIKU U PENTAGONU!

Mihejev je uveren da Moskva nema prema SAD nikakve agresivne namere i planove iako joj „Avangard“ omogućava da po SAD nanese uništavajući udar

Objavljeno:

Neki nemački mediji su objavili da je ruska hipersonična raketaAvangard“, sa bojevom glavom koja može da leti i 27 puta brže od zvuka izazvala paniku u Sjedinjenim Državama.

Avangard može da leti i 27 puta brže od zvuka
Avangard može da leti i 27 puta brže od zvukafoto: Printscreen

Da su u Pentagonu shvatili da je sistem protivraketne odbrane, postavljen oko Rusije, postao bekoristan iako su u njega uložene stotine milijardi dolara. A i da bi krenuo u pravljenje novog sistema PRO, ali da ne zna kako bi on trebalo da izgleda.

Ovim povodom je moskovski ekspert Sergej Mihejev ocenio da je pojava „Avangarda“ prisilila Amerikance da shvate da su svedene na nulu sve njihove prednosti nad Rusijom koje su se trudili da ostvanje štampanjem dolara.

„Sjedinjene Države su do `Avangarda` živele u uverenju da će sa svojom globalnom PRO konačno moći da zabrovae na Rusiju kao na stratešku protivtežu i konkurenta. Kada je početkom marta 2018-te – za vreme poznatog nastupaVladimira Putina – bila pokazana kompjuterska simulacija dejstva `Avangarda` - Amerikanci su se smejali i tvrdili da je to `samo animirani film`. Sada se mi – naglašava Mihejev - poslednji smejemo“.

Isti ekspert u ovom kontekstu podseća na drevni filozofski zakon da je oružje moćnije od novca:

„Sa `Avangardom` su Amerikanci naterani da shvate da nema nikakve nadmoći nad Rusijom koju mogu postići dolarom. Drugim rečima: da superiorno oružje sve svodi na nulu i da ljudi sa novcem uvek uzmiču pred onima koji imaju moćno oružje ako ovi drugi pritom imaju i druge potrebne kvalitete, uključujući političku volju“.

Mihejev je još dodao: „Tako će stvari stajati i nadalje. Neka se ne nadaju ničemu drugom. Valjda će im sada bar postati jasno da im je mnogo bolje, a i jeftinije, da se sa Moskvom dogovaraju o kontroli nad naoružanjem“.

Mihejev je uveren da Moskva nema prema SAD nikakve agresivne namere i planove iako joj „Avangard“ omogućava da po SAD nanese uništavajući udar:

„U Vašingtonu su se nadali da Rusiju mogu učiniti slabom. Naterali su je da radi na novim oružjima. Da toga nije bilo – verovatno ni `Avangarda` ne bi bilo. Verujem da su se otreznili nakon pokazanog udara `Avangarda` po poligonu na Kamčatki“.

Amerika optužuje Rusiju za agresiju, a ona je ta koja je razorila Jugoslaviju 1999.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Fakti.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.