AMERIKA JE KRIVA ZA MASAKR U JUGOSLAVIJI, BIĆE KRIVA I ZA SIRIJU: Putin nije digao rakete na Trampa, ali je poslao još jedno saopštenje
Foto: EPA

samo ih štanca

AMERIKA JE KRIVA ZA MASAKR U JUGOSLAVIJI, BIĆE KRIVA I ZA SIRIJU: Putin nije digao rakete na Trampa, ali je poslao još jedno saopštenje

Opet se oglasio ruski predsednik

Objavljeno: 12:31h

Mnogi su mislili i potajno se nadali da će Rusija odlučno odgovoriti na napad Amerike i njenih koalicionih saveznika na Siriju.

Tome se verovatno nadao i sirijski predsednik Asad, ali za sada nema konkretne ruske vojne pomoći. Umesto toga, ruski predsednik Vladimir Putin, kao i u slučaju agresije na Srbiju 1999. godine, sitnu knjigu piše.

I gle čuda, opet pominje nepravdu i Jugoslaviju u istoj rečenici.

- Sadašnja eskalacija situacije oko Sirije ima razarajući uticaj na ceo sistem međunarodnih odnosa. Istorija će sve staviti na svoje mesto, kao što je vremenom ustanovljeno da je Vašington odgovoran za masakre u Jugoslaviji, Iraku i Libije - navodi se u saopštenju Kremlja, pa dodaje:

Rusija najoštrije osuđuje napad na Siriju, u zemlji u kojoj ruski vojnici pomažu vlastima da se izbore sa terorizmom“, istakao je ruski predsednik.

Putin je rekao da je napad na Siriju izveden bez da su ruski vojni eksperti ili lokalni eksperti potvrdili činjenicu da je zaista došlo do korišćenja hemijskog oružja u Dumi.

"Krenuli su u napad pre nego što je istraga i gotova", rekao je Putin.

On je dodao da eskalacija sirijske krize ima neverovatan uticaj u međunarodnim odnosima.

"Ovim potezom Vašington podstiče novi talas migranata i tražilaca azila iz Sirije i čitavog regiona", rekao je Putin i naglasio da Vašington svojim akcijama podstiče terorizam i donosi stradanja građanima Sirije.

Do ovog saopštenja došlo je posle sastanka Putina i ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua.

U saopštenju je istaknuto i da će Rusija sazvati hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN kako bi se razmotrilo agresivno ponašanje SAD i njihovih saveznika u Siriji.

„Grupa zapadnih zemalja je na najciničniji način zanemarila činjenicu da su stručnjaci Međunarodne organizacije za hemijsko oružje i pokrenula vojnu operaciju pre zvaničnih rezultata istrage“, zaključio je Putin.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.