NOŽ U LEĐA TRAMPU: Džordž Buš ima dokaz da su se Rusi mešali u predsedničke izbore!
Džordž Buš, Foto: AP

afera i dalje traje

NOŽ U LEĐA TRAMPU: Džordž Buš ima dokaz da su se Rusi mešali u predsedničke izbore!

Iako nije imenovao Trampa, deluje da je Buš, koji je takođe republikanac, želeo tom izjavom da oteža Trampove pokušaje da uspostavi toplije odnose s Rusijom.

Objavljeno:

Bivši predsednik SAD Džordž Buš mladji izjavio je danas da "postoji prilično jasan dokaz da se Rusija mešala" u američke predsedničke izbore 2016. godine, čime je osporio tvrdnje aktuelnog predsednika Donalda Trampa koji negira da je Moskva pokušavala da utiče na to glasanje. - Postoji prilično jasan dokaz da su se Rusi mešali. A da li su oni uticali na rezultat (izbora), drugo je pitanje - rekao je Buš u Abu Dabiju gde učestvuje na samitu u organizaciji američkog Milken instituta. Buš je rekao i da je "problematično da se strana država meša" u izborni proces u SAD. Iako nije imenovao Trampa, deluje da je Buš, koji je takođe republikanac, želeo tom izjavom da oteža Trampove pokušaje da uspostavi toplije odnose s Rusijom. Bela kuća za sada nije komentarisala Bušovu izjavu. Američke obaveštajne službe su zaključile da se Rusija mešala u izbore 2016. godine kako bi pomogla Trampu da pobedi na njima. U SAD su u toku brojne istrage o tome da li je Trampov izborni štab pomagao Kremlju u njegovom nastojanju.

Tramp uporno negira da je bio u bilo kakvom "dosluhu" s Rusijom. Za ruskog predsednika Vladimira Putina Buš je rekao da razmišlja po principu potpune pobede i totalnog gubitka. - On ne razmišlja kako možemo zajedno da pobedimo. On misli jedino kako on da pobedi, a vi da izgubite - rekao je Buš. Buš je dodao da Putina "muči raspad Sovjetskog Saveza" i da većina njegovih poteza ima za cilj obnovu nekadašnje sovjetske hegemonije. Naglasio je i potrebu da SAD podrže NATO i svoja druga savezništva u svetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.