NAJNOVIJE UPOZORENJE ILONA MASKA SEJE BOJAZAN ŠIROM SVETA: Ovoga se svi PRIBOJAVAMO, a sada je on PROGOVORIO...
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

SAD

NAJNOVIJE UPOZORENJE ILONA MASKA SEJE BOJAZAN ŠIROM SVETA: Ovoga se svi PRIBOJAVAMO, a sada je on PROGOVORIO...

Mask je ranije ove godine naveo da će AI koja je pametnija od čoveka biti dostupna do 2026. godine

Objavljeno:

Ilon Mask još jednom je iznenadio mnoge svojom izjavom. Ovog puta on je istakao da će razvoj veštačke inteligencije doprineti tome da mnogi neće imati posla, ali on izgleda nema problem sa tim.

- Verovatno niko od nas neće u budućnosti imati posao zbog razvoja veštačke inteligencije (AI), ali problem će biti pronalaženje smisla egzistencije - izjavio je američki preduzetnik Ilon Mask.

On je, govoreći preko veb kamete na konferenciji Vivateh u Parizu, naglasio da su za ostvarenje ovakvog scenarija neohodni "univerzalni visoki prihodi" i budućnost u kojoj neće biti nedostataka robe i usluga, prenosi Si-En-En (CNN).

Prema Maskovoj viziji, ljudi će i dalje moći da rade ako to žele, ali to neće biti obavezno.

- Ako želite da radite posao koji je neka vrsta hobija, možete, ali veštačka intelegencija i roboti će nabavljati svu robu i obavljati sve usluge koje su vam potrebne - rekao je vlasnik kompanije Tesla.

On je istovremeno naveo da je zabrinut oko razvoja veštačke inteligencije i pozvao roditelje da svojoj deci organiče pristup društvenim medijima, pošto te platforme "programira veštačka inteleigencija koja podiže dopamin na maksimum".

Ilon Mask
Ilon Mask foto: Profimedia

Mask je ranije ove godine naveo da će AI koja je pametnija od čoveka biti dostupna do 2026. godine.

Izvršni direktor firme Baidu, Robin Li juče je na Vivateh konferenciji izjavio da su današnji najmoćniji AI modeli još dosta daleko od nivoa na kojem je intelekt čoveka.

Li smatra da će AI biti potrebno bar 10 godina da prestigne ljudsku inteligenciju.

Bonus video:

01:34

JUGOSLAVIJA PRVA POKRENULA GRADNJU TEHNOLOGIJA U ORGANIZAM! Ilon Mask ugradio čip u ljudski mozak: Ovo je stanje testiranog čoveka

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.