NAKON VESTI DA JE RUSIJA RASPOREDILA NUKLEARNO ORUŽJE, ZAHAROVA PODGREJALA SUMNJE: Šok iz Rusije, zahuktava se!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

DRAMA

NAKON VESTI DA JE RUSIJA RASPOREDILA NUKLEARNO ORUŽJE, ZAHAROVA PODGREJALA SUMNJE: Šok iz Rusije, zahuktava se!

Ovo saopštenje Marije Zaharove dolazi nakon vesti da je ruska vojska razmestila taktičke nuklearne komplekse na granicu sa Finskom, koja je u aprilu prošle godine postala članica NATO-a i odustala od neutralnog statusa

Objavljeno:

Vojne vežbe NATO-a na teritoriji Finske, blizu ruske granice, su provokativnog karaktera i imaju za cilj da izvrše pritisak na Rusiju, izjavila Marija Zaharova.

''Vojne vežbe NATO-a u blizini ruskih granica su provokativne. Njihov cilj je da demonstracijom sile izvrše vojni pritisak na Rusku Federaciju'', saopštila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova i dodala da ovakve operacije povećavaju rizik od vojnih incidenata.

Predstavnici NATO-a ''namerno raspiruju histeriju oko navodne ruske pretnje i ''aktivno šire insinuacije o nekim planovima Rusije da napadne države članice bloka kako bi opravdali sopstvene agresivne namere, ocenila je portparolka.

Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: Profimedia

Zaharova je istakla da je obuka na teritoriji Finske ''deo hibridnog rata'' protiv Rusije, a da Alijansa vojno eksploatiše skandinavsku zemlju, prenosi Tass.

''Bez sumnje, biće preduzete sve neophodne političke i vojno-tehničke mere da se neutrališu pretnje odbrambenoj sposobnosti naše zemlje", upozorila je potparolka, naglasivši da Moskva pomno prati akcije Zapada.

Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: Profimedia

Ovo saopštenje Marije Zaharove dolazi nakon vesti da je ruska vojska razmestila taktičke nuklearne komplekse na granicu sa Finskom, koja je u aprilu prošle godine postala članica NATO-a i odustala od neutralnog statusa.

Bonus video:

08:23

OTVORENA JE PANDORINA KUTIJA KADA JE RUSIJA IZBAČENA IZ SAVETA EVROPE! Marinković tvrdi: Sada se krše sva pravila

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.