SAMO JE PRED NJOM SLAB, ONA JE NJEGOVA PRVA LJUBAV: Evo kako izgleda ORBANOVA SUPRUGA, kad čujete čime se BAVI...
Viktor Orban, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Životna priča

SAMO JE PRED NJOM SLAB, ONA JE NJEGOVA PRVA LJUBAV: Evo kako izgleda ORBANOVA SUPRUGA, kad čujete čime se BAVI...

Ona je njegova ljubav još od studentskih dana

Objavljeno: 16:07h

Viktor Orban rođen je 31. maja 1963. godine, a on je političar i premijer Mađarske od 2010. godine.

Studirao je na univerzitetu "Etveš Lorand" u Budimpešti, a potom i kratko na Oksfordu, nakon čega je ušao u politiku 1989. On je bio na čelu studentskog pokreta Alijanse mladih demokrata, kasnije poznato kao Fides. Prvi premijerski mandat imao je 1998 do 2002, a nakon toga je ponovo postao premijer 2010. godine.

Ko je žena Viktora Orbana?

Svoju ženu Aniko upoznaje za vreme studija na univerzitetu u Budimpešti, na kome je ona studirala pravo. Iz prijateljstva se rodila ljubav i već 1986. godine ona je krunisala brakom. Aniko je takođe bila aktivna u političkim vodama, bila je i na listi stranke Fides, čiji su oboje članovi. Aniko se čak oprobala u parlamentarnim izborima u Mađarskoj 1990. godine, međutim nije ostvarila zavidan rezultat.

Orban i Aniko
Orban i Anikofoto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Nakon toga, Aniko se posvetila svojoj drugoj strasti - kulinarstvu. Urednica je "Mađarske kuhinje", a objavila je i kuvar "Kuhinjski prozor".

Pored toga, istaknuto se bavi humanitarnim radom, a kako su mediji ranije i pisali, ona je lično predala optiku za citoskopiju Opštoj bolnici u Loznici i izrazila veliko zadovoljstvo što je u prilici da pomogne ovoj ustanovi.

Aniko, kao i njena deca, posvećeni su katolici, dok se samo Viktor Orban razlikuje, kao član kalvinističke mađarske reformisane crkve.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ona i Viktor imaju petoro dece - četiri ćerke i sina. Njihova najstarija ćerka Rahel poznata je javnosti po tome što se udala za milijardera Tiborča Ištvan0a 2003. godine, što je učinilo i drugom najbogatijom ženom u zemlji 2019. godine.

Što se tiče njihovog naslednika Gaspara, zna se da je po struci advokat, ali i osnivač je verske zajednice pod nazivom Felhaz. Ne priča često u javnosti osim ako propoveda o svojoj veri i verskoj zajednici. Pored Gaspara i Rahel, par ima još tri ćerke Saru, Rozu i Floru. Aniko i Viktor Orban imaju i unuke Raheline ćerke Aliz i Anu Adel, kao i Sarinu ćerku Johanu.

Bonus video:

07:46

ORBAN MOŽEDA ČEKA RUSKE TENKOVE NA GRANICI MAĐARSKE! Analitičar tvrdi: JEDNO bi mogli da iskoriste da dublje prodru na ZAPAD!

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.