AKO USPETE DA SE POPNETE NA OVU PLANINU, SKIDAMO VAM KAPU: Mnogima kolena ne prestaju da klecaju, evo i zbog čega!
Planina Tajšan, Foto: Zhu Zheng / Xinhua News / Profimedia

planinarenje

AKO USPETE DA SE POPNETE NA OVU PLANINU, SKIDAMO VAM KAPU: Mnogima kolena ne prestaju da klecaju, evo i zbog čega!

Slike s vrha su zaista uznemirujuće, ali ljudi su presrećni

Objavljeno:

Planina Tajšan, smeštena u istočnoj Kini, u provinciji Šandong, predstavlja jedan od pet veličanstvenih svetih planinskih masiva Kine. Poznat po svojoj izuzetnoj prirodnoj lepoti i dubokim kulturnim značajem, Tajšan je više od planine - on je simbol duhovnosti i inspiracije kroz vekove.

Visoka preko 1.500 metara, planina Tajšan dominira pejzažom sa stenovitim vrhovima i bujnim zelenim šumama. Preko 6.600 stepenica vodi posetioce do vrha, što čini uspon na Tajšan ogromnim izazovom za ljude koji žele da se popnu na njen vrh.

Težak uspon

Nakon hiljada stepenica za koje u proseku treba četiri do šest sati u jednom pravcu, mnogi turisti dožive neprijatno trešenje nogu od opterećenja. Neki čak i ne mogu da ustanu i dosta deprimirajuće izgleda videti okolo ljude kojima kolena klecaju, ali to je ovde sasvim normalna pojava. Ekipa Hitne pomoći non-stop dežura i pomaže ljudima koji su kolabirali ili su im se noge odsekle od napona.

Jedna od posebnosti Tajšana je izlazak sunca s vrha, koji privlači hiljade posetilaca. Pogled na sunce koje se penje iznad oblaka i osvetljava planinske grebene nešto je što se ne zaboravlja. Osim toga, Tajšan je poznat i po svojoj izvanrednoj flori i fauni, uključujući retke vrste biljaka i životinja koje mogu biti pronađene samo na ovom području.

Za one koji traže duhovno iskustvo, Tajšan nudi mnogobrojne mogućnosti za meditaciju i refleksiju u mirnom i prirodnom okruženju. Mnoštvo hramova i manastira nudi utočište i duhovnu hrabrost za posetioce svih veroispovesti.

Posetilac Tajšana treba da se pripremi za fizički zahtevan uspon, ali i za kulturno obogaćenje koje pruža ova jedinstvena planina. Bez obzira da li ste avanturista u potrazi za izazovom, ljubitelj prirode željan nezaboravnih pejzaža, ili tragač za duhovnim mirnom, Tajšan nudi nešto za svakoga.

Bonus video:

10:49

STARA PLANINA KRIJE PRAVO BLAGO! Da li ste znali OVO?

(Espreso/24 sedam.rs/V.I./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.