OVO JE JEDNA OD NAJLEKOVITIJIH PLANINA U SRBIJI, A MALO KO ZA TO ZNA: Netaknuti biser prirode od kog zastaje dah!
Planina Javor, Foto: RINA

prelepo

OVO JE JEDNA OD NAJLEKOVITIJIH PLANINA U SRBIJI, A MALO KO ZA TO ZNA: Netaknuti biser prirode od kog zastaje dah!

Ivanjički kraj je veoma atraktivan i poznat po prirodnim lepotama, a planina Javor na kojoj se nalazi hotel smeštena je u blizini velikih turističkih atrakcija poput kanjona Uvca, Sjenivičkog jezera i sela Štitkovo

Objavljeno:

Priprema za predstojeće praznika uveliko su počele, pa su smeštajni kapaciteti na popularnim turističkim lokacjama na zapadu Srbije skoro popunjeni. Međutim, netaknuti i nedovoljno iskorišćen turistički biser smestio se kod Ivanjice, a to je planina Javor.

- Planina Javor, zbog svoje nadmorske visine od 1 520 m, važi za jednu od najlekovitijih u Srbiji. Ovde se nalazi „ruža vetrova“, koja pomaže hroničnim bolesnicima koji imaju problema sa respiratornim oboljenjima, bronhitisom, astmom. Boravak na Javoru pomaže i anemičnima, a utiče i na podizanje opšteg imuniteta, kažu za RINU u TO Ivanjica.

Ivanjički kraj je veoma atraktivan i poznat po prirodnim lepotama, a planina Javor na kojoj se nalazi hotel smeštena je u blizini velikih turističkih atrakcija poput kanjona Uvca, Sjenivičkog jezera i sela Štitkovo.

Planina Javor
Planina Javorfoto: RINA

- Ovde vam sigurno neće biti dosadno. Ako želite da prošetate i raznovrsnost hotelske ponude dopunite još nekom zanimljivošću, na 13km od Kušića nalazi se etno selo Štitkovo. Ovo selo je pod zaštitom države. brvnare su s kraja 19. i početka 20. veka. Najstarija kuća je iz 1882. godine i svakako je interesantno obići je. Sjeničko jezero i popularni kanjon Uvca se nalaze na putu Javor-Sjenica. Za kanjon Uvca je čuo čitav svet, jer je stanište belogavog supa, jedno od retkih u Evropi. Moguće je organizovati izlet do Sjeničkog jezera, gde ćete biti u prilici da uživate u neverovatnim prizorima, dodaju u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

Bonus video:

02:26

KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI

(Espreso/ RINA/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.