OČI U OČI SA RUSIMA! Lavrov PRVI PUT kod Trampa u Beloj kući!
Foto: Reuters

PREGOVORI

OČI U OČI SA RUSIMA! Lavrov PRVI PUT kod Trampa u Beloj kući!

Američki predsednik Donald Tramp ugostio je danas u Beloj kući ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, što je njegov prvi razgovor uživo sa jednim zvaničnikom ruske vlade od stupanja na dužnost šefa države
Objavljeno: 09:20h

Kako je ranije najavljeno, Tramp i Lavrov će razgovarati o bilateralnim odnosima, Siriji i drugim međunarodnim pitanjima.Sastanak je usledio dan nakon što je Tramp otpustio direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je nadgledao istragu o umešanosti Rusije u predizbornu kampanju za predsedničke izbore 2016. godine, navodi AP.

foto: Fonatap/AP/Reuters

Pre dolaska u Belu kuću, Lavrov je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, koji je rekao da je njihov sastanak prilika za dvojicu diplomata da nastave dijalog i razmenu stavova koju su započeli prošlog meseca u Moskvi.

POLITIČKI URAGAN U AMERICI: Tramp otpustio direktora FBI!

foto: AP / Evan Vucci

- Želim da poželim dobrodošlicu ministru spoljnih poslova u Stejt department i izrazim mu zahvalnost zbog dolaska u Vašington kako bismo mogli da nastavimo naš dijalog i našu razmenu stavova, što smo započeli u Moskvi - rekao je Tilerson novinarima.

SUSRET SILA: Lavrov stiže u zvaničnu posetu Vašingtonu!

Upitan da prokomentariše odluku Trampa da otpusti Komija, Lavrov je sarkastično rekao "On je otpušten? Šalite se, šalite se!", preneo je AFP.

S druge strane, Tilerson je ignorisao pitanja o Trampu i Komiju.Odnosi SAD i Rusije pogoršani su od američkih udara na sirijsku vazduhoplovnu bazu, a ovaj sastanak bi trebalo da bude signal da su se poboljšali odnosi za koje je nedavno Tramp rekao da su na "najnižem nivou", navodi AP.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.