KRALJEVSKI PAR ZAPREPASTIO SVET PORUKOM: Ovo se SKORO NIKAD ne dešava, njihove reči GAĐAJU U CENTAR
Kejt Midlotn, Foto: EPA/ROLF VENNENBERND

kraljevska porodica

KRALJEVSKI PAR ZAPREPASTIO SVET PORUKOM: Ovo se SKORO NIKAD ne dešava, njihove reči GAĐAJU U CENTAR

Kejt Midlton i princ Vilijam iskazali su zabrinutost zbog rata u pojasu Gaze

Objavljeno:

Čuveni par Kejt Midlton koja se oporavlja nakon teške operacije abdomena i princ Vilijam uputili su važnu poruku mira. Princ Vilijam razgovaraće danas sa humanitarnim radnicima koji pružaju podršku u Gazi kao i sa decom u sinagogi na temu o antisemitizma. Skrenuće dodatnu pažnju na patnju nevinih žrtava zahvaćenih ratom na Bliskom istoku, saopštila je Kensingtonska palata.

Princ Vilijam biće upoznat sa razvojem događaja u Gazi, a "pomno prati" sukob od napada Hamasa sedmog oktobra. U saopštenju Kensingtonske palate navodi se da se princ Vilijam i Kejt Midlton "nadaju miru i one koji pate u sukobu čuvaju u svojim srcima i mislima". Prestolonaslednik je izrazio duboku zabrinutost uoči današnjeg angažmana zbog nasilja koje je u toku.

Saopštenje glasi: "Princ i princeza bili su duboko zabrinuti događajima koji su se odigrali krajem 2023. i dalje čuvaju sve žrtve, njihove porodice i prijatelje u svojim srcima i mislima.

1 / 7 Foto: Majdi Fathi / Zuma Press / Profimedia

Njihova Kraljevska Visočanstva nastavljaju da dele nadu u bolju budućnost za sve one koji su pogođeni".

Princ Vilijam koji je nedavno bio na BAFTA dodeli u Londonu gde je pričao o Kejt Midlton, pridružiće se naredne nedelje diskusiji u sinagogi pa će razgovarati sa mladim aktivistima. On rado koristi svoj uticaj kako bi ukazao patnju nevinih na obe strane u sukobu, piše Daily mail.

U napadima palestinske militantne skupine Hamas sedmog listopada ubijeno je oko 1.200 ljudi, a oko 250 njih uzeto je kao taoci.

U oktobru prošle godine princ je izrazio svoju i zabrinutost princeze od Velsa zbog razornih događaja, što je redak potez za članove kraljevske porodice, navodi britanski list i podseća da je Vilijam 2018. bio u Izraelu i Palestini kada je izrazio želju za "trajnim mirom".

Vest o njegovm novm anagažmanu dolazi samo nekoliko dana nakon što je policija rasporedila 1.500 policajaca iz cele Britanije na ulice Londona dok je 250.000 propalestinskih demostranata protestovalo.

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

(Espreso/ Blic Žena/ J.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.