EVO ŠTA SE DEŠAVA U KRALJEVSKOJ PORODICI! Princ Vilijam u CENTRU PAŽNJE, šta OVO SADA ZNAČI?!
Foto: EPA/ ADAM VAUGHAN

KRALJEVSTV0

EVO ŠTA SE DEŠAVA U KRALJEVSKOJ PORODICI! Princ Vilijam u CENTRU PAŽNJE, šta OVO SADA ZNAČI?!

Vilijam danas u zamku Vindzor učestvoje na ceremoniji koju je trebalo da predvodi kralj Čarls

Objavljeno: 13:11h

Princ Vilijam vratio se danas svojim kraljevskim dužnostima u trenutku dok se njegova supruga Kejt oporavlja od ozbiljne operacije, a njegov otac, kralj Čarls, je otpočeo sa primanjem terapija nakon što mu je dijagnostifikovan kancer.

Vilijam danas u zamku Vindzor učestvuje na ceremoniji koju je trebalo da predvodi kralj Čarls, a tokom koje će podeliti više od 50 ordena.

Princ Vilijam poslednji put je viđen u javnosti 18. januara, kada je posećivao svoju suprugu Kejtu u bolnici nakon operacije. Podsetimo, Kejt je imala operaciju abdomena, zbog koje se povukla iz javnog života sigurno do Uskrsa. Nakon što je otpuštena iz bolnice Vilijam se posvetio njenom oporavku, ali je onda 5. februara stigla vest da je njegov otac oboleo od kancera i da će morati da izostane sa svih javnih događaja u narednom periodu.

Juče je u London stigao princ Hari, ali se dva brata najverovatnije neće videti.

Princ Vilijam, Princeza Dajana, Kraljevska porodica, Velika Britanija
foto: EPA-EFE/PHIL NOBLE / POOL

Očekuje se da se Vilijam večeras pojavi i na dobrotvojnoj gala večeri, gde bi trebalo da govori o planovima svog oca kada je u pitanju humanitarni rad. Očekuje se da će se zahvaliti svima koji porodici šalju reči podrške u ovim teškim trenucima, ali i da se osvrne na to što se događa pod "kraljevskim krovom".

Svakako, ne očekuje se da će uopšte pominjati svog brata Harija sa kojim je već duže vreme u lošim odnosima.

Podsetimo, kralj Čarls je prošle sedmice saznao da boluje od karcinoma, a rak je dijagnostifikovan prilikom intervencije zbog uvećane prostate. Iz Bakingemske palate je ovog ponedeljka stiglo zvanično saopštenje o kraljevoj bolesti, ali nije navedeno od kog karcinoma kralj tačno boluje.

Kamila Parker, Kamila, Kralj Čarls III, Kralj Čarls
foto: PA-EFE/CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / POOL

Naznačeno je da će kralj morati da se povuče od javnih obaveza, ali da će i dalje održavati tet-a-tet sastanke i da će proveravati svoju "crvenu kutiju", te da će se sastajati redovno sa premijerom Velike Britanije.

Za sve ostalo u pomoć će morati da priskoče drugi članovi kraljevske porodice.

Prema pisanju medija, kralj je lično obavestio svoje sinove o bolesti, kao i sestru Anu i braću Edvarda i Endrua.

Nakon što je saznao da mu je otac ozbiljno bolestan, princ Hari je seo u avion i doputovao iz Los Anđelesa. On je sa kraljem juče proveo 45 minuta, nakon čega je navodno prespavao u jednom luksuznom prestoničkom hotelu.

Bonus video:

02:43

SKANDAL NA KRUNISANJU ČARLSA III! Heraldičar Grujić za Kurir TV: Novi kralj je imao pametnija posla, OVO MU NIKAD NEĆE OPROSTITI

(Espreso/Telegraf/Ivana Nikolić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.