OTAC IM IMA RAK, A NJIH DVOJICA NA KRV I NOŽ: Kako je počeo RASKOL o kome BRUJI CEO SVET, sve je krenulo s njom...
Prinčevi, Vilijam i Hari, Foto: Profimedia

kraljevska porodica

OTAC IM IMA RAK, A NJIH DVOJICA NA KRV I NOŽ: Kako je počeo RASKOL o kome BRUJI CEO SVET, sve je krenulo s njom...

Pre nekolik godina počeli su problemi između Harija i ostatka porodice

Objavljeno:

Pošto se u ponedeljak uveče saznalo da kralj Čarls III ima rak, javnost je zabrinuta za njegovo zdravlje. Iako nije u najboljim odnosima sa članovima britanske kraljevske porodice, princ Hari je u utorak iz Amerike stigao u London da pruži podršku ocu.

Mnogi se nadaju da će se, usled bolesti kralja Čarlsa, svi pomiriti i da će porodica ponovo 'funkcionisati' kao jedna, kao što je to, bar naizgled, bilo ranije.

I kako su uopšte počeli problemi između Harija i palate?

Nakon što su Hari i Megan u januaru 2020. javno objavili da napuštaju Veliku Britaniju i da se povlače kao stariji članovi britanske kraljevske porodice; tada su istakli da će pola vremena živeti u Severnoj Americi, a pola u Ujedinjenom Kraljevstvu. Možda bi se tako odvijala situacija da pandemija korona virusa nije počela dva-tri meseca kasnije.

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Marklfoto: Profimedia

Otišli ​​su u Kanadu, a onda, kada im je otkrivena tačna adresa, preselili su se u Los Anđeles. Trenutno žive u Montesitu u Kaliforniji, a odnedavno u kući za goste živi i Harijeva svekrva, Meganina majka Dorija Ragland. Ona im pomaže da odgajaju Arčija i Lilibet.

Odnosi sa kraljem, kao i sa Harijevim bratom princom Vilijamom i njegovom suprugom Kejt, nisu dobri. Navodno, oni uopšte nisu u kontaktu, samo se povremeno čuju sa kraljem putem video poziva, a to je da vide njegove unuke, pišu strani mediji, koji naglašavaju da je Čarls lično obavestio Harija da mu je dijagnostikovan rak.

Hari i Megan javno govorili protiv porodice

Otkako su Hari i Megan napustili palatu, više puta su govorili protiv britanske kraljevske porodice. Godinu i tri meseca nakon što su napustili London, u javnost je izašao intervju koji su dali voditeljki Opri Vinfri. U njemu su rekli da je sud doživeo rasističke ispade tokom Meganine prve trudnoće jer su pojedinci bili zabrinuti koliko će njihovo dete biti "tamnije".

U decembru 2022. na Netflixu je objavljen dokumentarac 'Hari i Megan', koji govori o problemima u britanskoj kraljevskoj porodici, Harijevim i Vilijamovim svađama, intrigama, sećanjima iz detinjstva i britanskim medijima koji su Megan 'pocepali'.

Konačno, u januaru 2023. godine počela je prodaja autobiografije princa Harija, pod nazivom "Spare", zbog izjave kralja Čarlsa.

Naime, nakon što je princeza Dajana rodila prestolonaslednika Vilijama, a potom i Harija, Čarls joj je zahvalio što je rodila njegovog kralja, ali i rezervu. Ovim istupima u javnosti, Hari i Megan su svoje bankovne račune ugojili za nekoliko miliona dolara, ali su se i još više "distancirali" od njegove porodice.

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

(Espreso/ Story.hr/ Blic Žena/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.