"HTEO SAM DA UDARIM LAVROVA U LICE": Isplivali ŠOK detalji razgovora, ovo je NAJJAČI NAPAD na ruskog ministra ikada
Sergej Lavrov, Foto: EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

rat u ukrajini

"HTEO SAM DA UDARIM LAVROVA U LICE": Isplivali ŠOK detalji razgovora, ovo je NAJJAČI NAPAD na ruskog ministra ikada

Dmitro Kuleba iskazao je da je kod njega postojala želja da "udari" Lavrova po licu

Objavljeno:

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da je bilo trenutaka kada je osećao potrebu da "udari u lice" svog ruskog suparnika Sergeja Lavrova u ranoj fazi pregovora nakon invazije Moskve.

U neformalnom intervjuu sa ukrajinskim video blogerom koji je obuhvatio širok spektar tema, od kuvanja do hobija i ukrajinskog fudbala, na pitanje koji su mu bili najteži pregovori, Kuleba je odgovorio da su to bili sa Lavrovom.

Najteži razgovori su oni u kojima jednostavno osećate da želite da ustanete i udarite svog suparnika u nos, ali to zaista ne možete. I mogu reći da se to dogodilo dva ili tri puta. Jedna prilika je bila sa Lavrovom u (turskom letovalištu) Antaliji u proleće 2022. godine“, rekao je on.

Sergej Lavrov
Sergej Lavrovfoto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Kako prenosi Rojters, ukrajinski i ruski pregovarači sastali su se u nekoliko rundi razgovora u prvim nedeljama nakon invazije u februaru 2022, prvo blizu granice Ukrajine sa Belorusijom, a kasnije u Turskoj.

Kuleba je tada rekao da su razgovori u Turskoj bili teški i da su se bavili prekidom vatre i uređenjem humanitarnih koridora. U tim razgovorima nije postignut nikakav dogovor i od tada nije bilo pregovora.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbacio je pregovore sa Moskvom dok se ruske trupe ne povuku sa nešto manje od 20 odsto Ukrajine koje sada drže.

Lider Kremlja Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za razgovore, ali je obećala da će nastaviti ono što Moskva naziva svojom „specijalnom vojnom operacijom“, podseća britanska agencija.

Bonus video:

04:14

PUTIN ĆE PRIZNATI KOSOVO, A LAVROV JE AMERIČKI IGRAČ?! General u penziji: Ukrajinci smrskavali glave Rusima

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.