"SRBIJI JE OTETO KOSOVO...": Lavrov napravio HAOS u Skoplju, NATO će ovo VEČNO PAMTITI, planeta se TRESE (VIDEO)
Sergej Lavrov, Foto: EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

AU!

"SRBIJI JE OTETO KOSOVO...": Lavrov napravio HAOS u Skoplju, NATO će ovo VEČNO PAMTITI, planeta se TRESE (VIDEO)

Sergej Lavrov je podsetio da će kroz nešto više od godinu dana, Helsinški završni akt navršiti 50 godina.

Objavljeno: 14:31h

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da se Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) nalazi na ivici propasti i da Zapad ubija šanse za oživljavanje te organizacije.

On je to rekao na samitu OEBS-a koji se održava u Severnoj Makedoniji, prenosi Rojters. Lavrov je dodao da su perspektive organizacije nejasne i podsetio da je organizacija uništena još 1999. godine, prenosi Sputnjik.

„Činilo se da je završetak bipolarne konfrontacije lišilo smisla postojanje atlantske Alijanse. Države NATO i EU uništile su vojno-političku dimenziju OEBS-a. NATO je 1999. godine izvršio neprikrivenu, grubu agresiju na Jugoslaviju, članicu OEBS-a i UN. A 2008. godine, kršenjem rezolucije 12 44 SB UN i principa o nepovredivosti granica u Evropi iz Helsinškog završnog akta, Srbiji je oteto Kosovo bez ikakvog referenduma“, istakao je Lavrov.

On je podsetio da će kroz nešto više od godinu dana, Helsinški završni akt navršiti 50 godina.

„S tim u vezi, sa žaljenjem možemo da kažemo da OEBS ovu godišnjicu dočekuje u žalosnom stanju, i perspektive su mu nejasne“, rekao je ruski ministar.

On se osvrnuo i na sankcije koje je Zapad u neverovatnoj količini uveo Rusiji.

„U nastojanju da sruše rusku ekonomiju, Sjedinjene Države i njihovi evropski sateliti uveli su hiljade sankcija Rusiji, čime su stavili tačku na široku praktičnu saradnju između Istoka i Zapada u našem nekada zajedničkom regionu“, rekao je on.

Dodao je da se stiče utisak da je EU napustila prvobitne ciljeve svojih kreatora o poboljšanju blagostanja zemalja članica i pretvorila se, u velikoj meri naporima briselske birokratije, u agresivan geopolitički projekat.

Bonus video:

01:29

EVO KOLIKI PROCENAT SRBA JE NAPUSTIO KOSOVO! Stručnjaci o ugrožavanju našeg naroda: Albanci su ušli u crkvu, obukli mantiju...

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.