PUKLA BRUKA! EPSTAJNOVA LISTA UGLEDALA SVETLOST DANA: Moćnici povezani sa PEDOFILOM, imena će vas FRAPIRATI...
Džefri Epstajn, Foto: AP

SKANDALČINA

PUKLA BRUKA! EPSTAJNOVA LISTA UGLEDALA SVETLOST DANA: Moćnici povezani sa PEDOFILOM, imena će vas FRAPIRATI...

U tajnim dokumentima osuđenog pedofila Klinton, Tramp, princ Endrju, Majkl Džekson…

Objavljeno: 09:15h

Brojni sudski dokumenti u kojima su identifikovane osobe povezane s ozloglašenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom objavljeni su u sredu.

Princ Endru, vojvoda od Jorka, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton, pokojni muzičar Majkl Džekson, te američki mađioničar i iluzionista Dejvid Koperfild samo su neke od osoba koje se spominju u dokumentima koji su objavljeni prema nalogu savezne sudije Lorete Preske.

Mnoge od istaknutih osoba u tim dokumentima već su identifikovali mediji, a neka su imena isplivala u javnost tokom suđenja Epstajnovoj partnerki Gislejn Maksvel, koja je osuđena za trgovinu ljudima u seksualne svrhe i koja za to služi 20-godišnju kaznu u zatvoru. Imena nekih osoba koje su spomenute u spisu već su objavljena jer su mogla da se povežu s intervjuima koje su te osobe dale medijima. Među njima su imena sobarica koje su spremale Epstajnove nekretnine na njegovom privatnom ostrvu.

Sudija Loreta Preska naredila je da sudski dokumenti u tužbi Virdžinije Đufre povezanoj s Maksvel moraju da se otpečate. Princ Endrju platio je prošle godine milione Virdžiniji Đufre kako bi se okončao sudski proces koji je ovnpokrenula nakon što je ustvrdila da ju je princ seksualno zlostavljao kad je imala 17 godina.

Činjenica da se nečije ime nalazi u spomenutim sudskim dokumentima ne znači da su te osobe optužene za bilo kakve zločine.

Majkl Džekson posetio Epstajnovu kuću u gradu Palm Bič u američkoj saveznoj državi Floridi te da je jednom prilikom upoznala mađioničara Dejvida Koperfilda.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

Iz dokumenata naoko proizlazi da je Maksvel rekla da je princ Endru posetio Epstajnovo ostrvo u Američkim djevičanskim otocima. Epstein je optužen za zlostavljanje brojnih devojaka na tom ostrvu.

„Jeste li bili prisutni kada je princ Endru posetio ostrvo?“, upitali su advokati Maksvel.

Odgovorila je potvrdno, ali je rekla da se seća samo jednog prinčevog dolaska.

„Tada na ostrvu nije bilo devojaka. Ni devojka, ni žena, osim osoblja koje je na ostrvu radilo“, dodala je Maksvel.

Kralj popa i mađioničar na Epstajnovom spisku

Majkl Džekson posetio Epstajnovu kuću u gradu Palm Bič u američkoj saveznoj državi Floridi te da je jednom prilikom upoznala mađioničara Dejvida Koperfilda.

Johana Sjoberg, jedna od devojaka koju je Maksvel dovela Epstajnu kako bi ispunjavala njegove seksualne zahteve, rekla je tokom suđenja da je Epstajn jednom rekao da Bil Klinton „voli mlade devojke“. Klinton je je 2019. odbacio tvrdnje da je povezan s Epstajnom. Sjoberg je rekla da je Majkl Džekson posetio Epstajnovu kuću u gradu Palm Bič u američkoj saveznoj državi Floridi te da je jednom prilikom upoznala mađioničara Dejvida Koperfilda.

Bil Klinton
foto: AP

Sjoberg je rekla da nikada nije masirala Džeksona, a da je Koperfild jednom došao na večeru kod Epstajna. Sjoberg je rekla da je stekla utisak da su Koperfild i Epstajn prijatelji. Sjoberg je rekla da ju je Koperfild jednom prilikom pitao da li je svesna da su neke devojke primile novac kako bi regrutovale i pronašle još devojaka.

Među osobama koje se spominju u dokumentima našao se i bivši predsednik SAD-a Donald Tramp. On se ne tereti ni za kakve zločine ili prekršaje. Sjoberg je rekla da su Epstajn i ona jednom otišli u jednu od Trampovih kockarnica u Atlantik Sitiju nakon što Epstajnov avion zbog lošeg vremena nije mogao da sleti u Nju Jork. Sjoberg je rekla da nije masirala Trampa, prenosi Jutarnji list.

Donald Tramp
foto: EPA/SHAWN THEW

Sjoberg je tokom sudskog procesa protiv Maksvel opisala i svoj prvi susret s princom Endruom. Sjoberg je rekla da su na tom druženju bili prisutni i Maksvel te Virdžinija Đufre. Sjoberg je rekla da je tada sela princu u krilo, te da se seća da je to svojevoljno uradila. Sjoberg je dodala da je tada princ dotaknuo njenu dojku.

Spomenuta otkrića u gomili sudskih dokumenata dolaze više od četiri godine nakon što je Epstajn, osuđeni seksualni prestupnik, umro u zatvoru dok je čekao optužbe za trgovinu ljudima u svrhu seksa.

Godinama su imena mnogih njegovih saradnika bila izmenjena u sudskim dokumentima pa su spominjala samo kao „Džon Dou“ ili „Džejn Dou“. No, prošlog meseca savezna sudija Loreta Preska naredila je da se dokumenti objave s gotovo 200 neizmenjenih imena. Neka od njih su imena osoba mlađih od 18 godina pa će ona ostati anonimna, javlja CNN.

Klinton i Tramp u „Lolita ekspresu“

Epstajnov bivši pilot Leri Visoski posvedočio je 2021. da su Klinton i Tramp leteli Epstajnovim privatnim avionom. Ostali istaknuti putnici bili su princ Endru, violinist Icak Perlman, bivši vođa većine u Senatu Džrodž Mitčel, pokojni senator iz Ohaja Džon Glen i glumac Kevin Spejsi, rekao je.

Epstajnovi dnevnici o planiranju do kojih je došao Wall Street Journal uključivali su imena poput Wilijama Burnsa, direktora CIA-e, i Ketrin Ruemler, savetnice Bele kuće za vreme Baracka Obame. Na listi se našao autor Noam Čomski glumac Vudi Alen, bivši norveški premijer Torbjorn Jagland, bivši izraelski premijer Ehud Barak. Iako su bili u njegovim dnevnicima, trenutno nema implikacija da su oni povezani s Epstajnovim zločinima.

Sve nove pojedinosti o Epsteinovim aktivnostima mogle bi da poslužie kao povod za dalje tužbe.

Podsetimo, tužitelji su 2019. godine podigli optužnicu protiv Epstajna, optuživši ga za pljačkanje i seksualno zlostavljanje desetine devojaka, od kojih su neke imale samo 14 godina. Epstajn je izvršio samoubistvo dok je čekao suđenje u zatvoru.

Bonus video:

04:03

Da li će pedofilija biti implementirana kao seksualno opredeljenje?

(Espreso/ Nova/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.