RUSI MNOGO NAPADAJU CILJEVE KOJI NE PRIPADAJU ISLAMSKOJ DRŽAVI: Šta još kaže Džon Dorijan, portparol operacije "Inherent Resolve"?
Foto: Inherent Resove/Youtube

ekskluzivno za espreso

RUSI MNOGO NAPADAJU CILJEVE KOJI NE PRIPADAJU ISLAMSKOJ DRŽAVI: Šta još kaže Džon Dorijan, portparol operacije "Inherent Resolve"?

- Kad je reč o broju civila koji su u opasnosti da ih ISIS iskoristi kao žive štitove, video sam procene koje se kreću od 300.000 do nešto više od 400.000 ljudi koji su ostali u Mosulu - kaže Dorijan
Objavljeno:

Kao što znate, Turska je izvela vazdušne napade na severu Sirije, u provinciji Hasaka, pre tri noći, što je dovelo do gubitka života kod snaga koje su nam partneri u borbi protiv ISIS. U poslednjih 48 sati naše partnerske snage, SDF i Sirijska Arapska Koalicija, koja je deo te organizacije, nastavile su svoju neumornu kampanju kako bi izolovali Raku, čisteći više od 215 kvadratnih kilometara teritorije u operativnom rejonu, u području severno od grada, gde su uspeli da povežu snage koje napadaju sa istoka sa snagama koje napadaju sa zapada, a zatim da očiste džep koji su stvorili, kad su se te snage sjedinile.

SDF takođe nastavlja napredak u gradu Tabka, gde takođe kontrolišu tempo operacija protiv veoma žilavih protivnika, i napadaju sve manju teritoriju koja je još uvek pod kontrolom ISIS. Oni su uspeli da naprave ovaj napredak uprkos žestokim kontranapadima boraca ISIS u gradu, što je posledica činjenice da ISIS prepoznaje stepen do koje je Raka, njihov samoproglašeni glavni grad, izolovan operacijama SDF i SAC.

foto: Profimedia

Naši partneri podnose neverovatne žrtve, kako bi pobedili ISIS. Oni su to uradili u Manbidžu. Oni to rade i u okolini Rake. Ovo je veoma bitno, jer su oni bili veoma uporni u napadu na ovog smrtonosnog neprijatelja.

Naravno, vazdušna podrška koalicije je bila bitna za njihovo napredovanje, kao i naši savetnici, oni koji su tamo kako bi pomogli našim partnerskim snagama u napredovanju kroz gust teren prema gradu Tabki, i u drugim mestima po Siriji.

Mi smo ograničavali sposobnost neprijatelja da zadrži svoje pozicije. Uništili smo stotine borbenih pozicija ISIS, njihove štabove, zalihe oružja i druge resusre koje su imali, uključujući i njihov kapacitet da generišu novčane prihode od nedozvoljene prodaje nafte. I mi ćemo nastaviti sa davanjem te podrške.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.