RUSI MNOGO NAPADAJU CILJEVE KOJI NE PRIPADAJU ISLAMSKOJ DRŽAVI: Šta još kaže Džon Dorijan, portparol operacije "Inherent Resolve"?
Foto: Inherent Resove/Youtube

ekskluzivno za espreso

RUSI MNOGO NAPADAJU CILJEVE KOJI NE PRIPADAJU ISLAMSKOJ DRŽAVI: Šta još kaže Džon Dorijan, portparol operacije "Inherent Resolve"?

- Kad je reč o broju civila koji su u opasnosti da ih ISIS iskoristi kao žive štitove, video sam procene koje se kreću od 300.000 do nešto više od 400.000 ljudi koji su ostali u Mosulu - kaže Dorijan
Objavljeno:

Pukovnik Džon Dorijan, portparol Zajedničke operativne grupacije Operacije "Inherent Resolve", održao je juče brifing za novinare odabranih svetskih medija, o situaciji na ratištima u Siriji i Iraku.

Među onima koji su postavljali pitanja Dorijanu bio je i novinar portala Espreso.co.rs.

Prenosimo sadržaj brifinga, u integralnoj verziji.

Moderator: Dobrodošli, i hvala vam što ste danas došli u Ambasadu SAD na mesečni brifing za novinare Globalne koalicije. Takođe, dobrodošlica i za predstavnike medija koji se javljaju iz Brisela.

foto: Reuters

Želim da zahvalim našim američkim partnerima danas, za organizaciju ovog brifinga, pogotovo Džeredu i Dejvidu, hvala vam mnogo.

Današnji brifing održaće pukovnik Džon Dorijan, portparol Zajedničke operativne grupacije Operacije "Inherent Resolve". Današnji brifing biće sniman. Trajaće oko 50 minuta, do otprilike 11.20. Pukovnik Dorijan će vam dati izveštaj o nastojanjima Globalne koalicije da nadvladaju Daeš (ISIS), a onda će odgovarati na vaša pitanja. Molim vas da kažete vaše ime i ime medija, kad postavljate pitanje pukovniku Dorijanu. On želi da odgovori na što više pitanja, koliko mu vreme bude dozvolilo.

Pukovnik Dorijan: Hvala vam mnogo što ste došli danas. Ovo je nešto što ćemo, nadam se, moći da vam ponudimo redovno, kako bismo vas informisali o dešavanjima u Iraku i u Siriji, o Globalnoj koaliciji i Zajedničkoj operativnoj grupaciji Operacije "Inherent Resolve".

Počeću sa veoma kratkom izjavom, a onda ću odgovoriti na što više pitanja mogu. Pošto mi se čini da vas se mnogo okupilo danas, pokušaću da ne blebećem mnogo odgovarajući na pojedina pitanja. Želim da svako dobije šansu da postavi neko pitanje. Dakle, počeću, bez daljeg odlaganja.

Dobro jutro. Počećemo sa izveštajem o Siriji, a onda ćemo diskutovati o napretku u Iraku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.