NATALIJA JE SATIMA LEŽALA U SNEGU, NIKO JOJ NIJE POMOGAO: Preminula na putu do škole, otac je očajno tražio
Sneg, Foto: Andrej Ivanov / AFP / Profimedia

velika tragedija

NATALIJA JE SATIMA LEŽALA U SNEGU, NIKO JOJ NIJE POMOGAO: Preminula na putu do škole, otac je očajno tražio

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, tinejdžerka iz Andrihova je pretrpela masivno krvarenje u mozgu

Objavljeno:

Pre nedelju dana, u utorak 28. novembra, 14-godišnja Natalija K. je hospitalizovana u Krakovu. Devojčica je bila hipotermična, telesna temperatura joj je bila 22 stepena. Njen život nije mogao biti spasen.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, tinejdžerka iz Andrihova je pretrpela masivno krvarenje u mozgu.

Ona je u utorak oko 8 sati ujutru izašla iz kuće i krenula u školu. Na putu do autobuske stanice joj je pozlilo.

"Pozvala je oca i rekla mu da joj se smračilo ispred očiju, da ne može da hoda i ne zna gde se nalazi", rekao je izvor iz istrage za medije.

Nakon toga više nije mogao da je dobije na telefon.

Otac je odmah krenuo da je očajnički traži, prijatelji su mu pomogli, ali pošto nije uspeo da je nađe u gradu od oko 20.000 stanovnika, otišao je u policijsku stanicu oko 10 sati.

Međutim, policija nije odmah preduzela akciju.

Rođak porodice rekao je da je policija prvo terala oca da čeka i onda ga ispitivala umesto da odmah lociraju njen mobilni telefon. Napolju je bilo hladno, oko minus 3 stepena, a devojčica je rekla ocu da se ne oseća dobro.

Mediji pišu da policija nije shvatila oca ozbiljno.

Nekoliko sati niko nije pomogao Nataliji

Poljski mediji pišu da je Natalija bila sama nekoliko sati u blizini jedne od prodavnica u Andrihovu, oko 500 metara od policijske stanice. Nikog od prolaznika nije zanimala njena sudbina.

Kada je devojčica pronađena oko 13.30 sati, ležala je u snegu i bila je bez svesti, prema rečima muškarca koji ju je uveo u toplu radnju.

Oko 14 sati je hospitalizovana nakon pružanja prve pomoći na licu mesta, ali je nažalost preminula u sredu na klinici u Krakovu.

Slučaj je izazvao veliku tugu u Poljskoj i kritike policije i ljudi koji su bezosećajno prolazili pored nje.

Niko od radnika supermarketa ili mušterija nije primetio devojčicu u snegu. Mediji pišu da je tamo prošlo da desetine prolaznika.

Javni tužilac je naložio obdukciju. U subotu je objavljeno da je 14-godišnje dete umrlo od cerebralnog edema izazvanog masivnim krvarenjem - moždanim udarom. Brza pomoć bi možda spasila Nataliju. Ali umrla je sama na hladnoći.

Bonus video:

02:03

PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.