FOTOGRAFIJA KOJA JE NAJAVILA NEZAPAMĆENE SKANDALE: Od ovog momenta se AFERE samo nižu, popadale MASKE? (FOTO)
Princeza Meri i kraljica Leticija sa muževima, Foto: Lars H. Laursen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

kraljevske porodice

FOTOGRAFIJA KOJA JE NAJAVILA NEZAPAMĆENE SKANDALE: Od ovog momenta se AFERE samo nižu, popadale MASKE? (FOTO)

Tri kraljevske porodice u Evropi ove godine su imale problema sa skandalima koje je javnost pomno pratila

Objavljeno:

Kao kula karata, jedan za drugim skandali su pogodili najpre danski, pa britanski i prekjuče španski dvor. Poput domino efekta nižu se afere, jedni kažu da je i bilo vreme da maske padnu, a drugi ne veruju olako u šokantne detalje tražeći još dokaza. Skandalima su pogođena dva para koja su naizgled delovala skladno, naročito jedan među njima. Sa ovog ugla gledanja, sada se sve tumači drugačije, a i pored afera iz prošlosti, šok zbog svega što se dešava jeste prilično velik.

Sve je počelo uoči posete španske kraljice Leticije i kralja Felipe VI Danskoj, osmog novembra ove godine.

Fotografija na kojoj je ovaj kraljevski par sa danskim prestolonaslednikom Frederikom i princezom Meri bio je najava još jedne ogromne afere. Slučajno ili ne, glavni akteri te fotografije u koliko juče važili za skladne parove, makar za većinu javnosti, a onda se preko noći sve promenilo.

Kraljevske porodice Španije i Danske
Kraljevske porodice Španije i Danskefoto: Lars H. Laursen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dok je buktao skandal zbog navodnog neverstva princa Frederika, kraljica Leticija pokazala je određenu suzdržanost u javnosti tokom posete Danskoj što se tumačilo kao njeno saosećanje prema domaćinima koji su se našli u centru skandalozne priče. Manje za mesec dana i ona je postala predmet sličnih natpisa. Princeza Meri bila je pomalo distancirana od supruga u javnosti tokom tih dana, dok nije skidala osmeh sa lica.

Evropski dvorovi postali su tako centar ogromnih afera. Istina je da kada se usmerite na članove kraljevskih porodica, lako dobijete publicitet što se može reći za autora knjige o britanskom dvoru "Endgame" Omida Skobija i bivšeg zeta kraljice Leticije koji tvrdi da je bio u vezi sa njom i nakon njene udaje za kralja. Tačno je da kada se razotkrije preljuba jednog prestonaslednika poput neverstva danskog princa, onda to ima često viši cilj ali zašto sa druge strane- ako je to istina, ne reći istinu. Skobi je u intervjuu za ITV napomenuo da bi životi članova dvora trebalo da budu transparenteni, za javnost, zbog odgovornosti njihovih funkcija.

DANSKA: neveran princ i skandal sa rijaiti zvezdom

Pojavile su se prošlog meseca fotografije danskog prestolonaslednika Frederika i meksičke rijaliti zvezde Henoveve Kazanove u noćnom izlasku u Madridu. Na tim slikama nema njegove supruge princeze Meri. Fotografije otkrivaju da su njih dvoje šetali parkom, otišli zatim da se presvuku pa krenuli na večeru. Brak Meri, krunske princeze od Danske i princa traje od 2004. godine. Imaju troje dece i ovo je najveća afera koja ih je zadesila. Fotografije su šokirale javnost i u Danskoj i u Španiji, a i šire.

Bez namere da donosimo zaključak, ali danski princ i rijaliti zvezda izgledali su veoma blisko, slike su poput fotografija para koji kreće u noćni izlazak i da ne znamo o kome je reč, pretpostavili bismo da je reč o ljubavnom paru.

Princeza Meri
Princeza Meri foto: Lars H. Laursen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Afera je podigla toliku buru da je Henoveva Kazanova reagovala i negirala bilo kakvu romantičnu vezu sa budućim kraljem Danske. Na Instagramu je osudila zlonamerne glasine koje sugerišu da su njih dvoje ljubavnici.

Ni princ Frederik ni princeza Meri nisu komentarisali slike, ali su nekoliko dana kasnije objavili prvi zvanični portret najstarijeg deteta, što je bio indirektan odgovor na skandal.

Španski mediji pisali su prošle nedelje da su princ i rijaliti zvezda šetali parkom El Retiro, posetili izložbu slika Pabla Pikasa, pa uživali na večeri. List Lecturas tvrdi da su i Frederik i Henoveva ušli u stambenu zgradu gde ona živi, odvojeno oko 19 sati. Izašli su iz stana oko 21 sat, nakon što su promenili odeću. Istim automobilom stigli su u poznati restoran gde su posmatrali flamenko nastup koji je trajao do ponoći. Sa njima su bila i njegova dva telohranitelja.

Princ i njegova pratilja ostali su poslednji u restoranu i nakon što su konobari završili smene. Zajedno su napustili objekat oko jedan sat posle ponoći, ušli su u isti automobil, a on joj je džentlmenski otvorio vrata, kako ironično piše Lecturas. I te slike možete pogledati na gore navedenom linku. Princ je narednog dana otputovao za Dansku.

Na naslovnoj strani broja lista Lecturas gde je objavljena afera, nalazi se slika Frederika i rijaliti zvezde kao i fotografija njega sa suprugom i kraljicom Leticijom. Život sam po sebi piše romane.

VELIKA BRITANIJA: rasističke optužbe protiv Kejt Midlton i kralja Čarlsa

Novembarje doneo ogroman skandal, pa se isti tempo nastavio i u decembru. Autor Omid Skobi objavio je knjigu "Endagme", ubrzo nakon što se princ Hari čuo telefonom sa ocem povodom kraljevog 75. rođendana (14. novembar).

Skandal u Britaniji počeo je krajem prošlog meseca i sada su se stvari zahuktale. Bilo je i ranije mnogo, mnogo problematičnih dešavanja, kako onih povezanih sa Megan Markl i Harijem tako i ostalih afera.

Kejt Midlton
Kejt Midltonfoto: Profimedia

Knjiga "Endgame" tačnije njena verzija na holandskom jeziku, otkrila je zapanjujuće detalje da su Kejt Mildton i kralj Čarls III komentarisali kakvu boju kože će imati sin vojvotkinje i vojvode od Saseksa Arči Harison. O tome je na indirektan način Megan pričala još 2021. u emisiji Opre Vinfri ne želeći da odaje ko je tačno pričao o toj temi. Dve godine kasnije saznalo se o kome je reč iako se autor i izdavač pravdaju da se radi o pogrešnom prevodu. Sporni primerci povučeni su iz prodaje.

Čarls III i Kejt Mildton nastavili su sa službenim dužnostima dok se čekaju razgovori Palate o važnoj temi i odluci kako reagovati na unemirujuće optužbe. Megan i Hari se još nisu oglašavali, iako je izvor blizak njima pre objavljivanja knjige, rekao da se oni ograđuju od cele priče.

Mnogi apeluju na njih da se oglase pa i da preduzmu pravne mere protiv Omida Skobija jer su pomenuti detalji bili navedeni u pismima koje je Megan razmenjivala sa Čarlsom 2021. godine (kako piše u knjizi).

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia

Megan Markl se juče pojavila u Los Anđelesu, zamerili su joj što je bila nasmejana, a onda je narukvica na njoj- poklon britanskog kralja, preokrenula priču.

Sve u svemu, bilo je i ostalo burno na britanskom dvoru.

ŠPANIJA: kraljica varala supruga sa bivšim zetom?

Možda još veći šok od skandala u Danskoj ako se uopšte može praviti gradacija, izazvala je afera u Španiji.

Optužbe je izneo bivši zet kraljice Haime Del Burgo koji tvrdi da je bio u vezi sa Leticijom pre nego što se oženio njenom rođenom sestrom, kao da su se voleli i nakon što se ona udala za u to vreme budućeg kralja 2004. godine.

Prema rečima ovog biznismena koji živi u Velikoj Britaniji, sporna romansa trajala je i kada je Leticija otpočela vezu sa sadašnjim suprugom. U prilog tome objavio je njen selfi, iz kupatila, dok je bila u drugom stanju. Burgo tvrdi da je ta slika poslata njemu. Na društvenim mrežama komentarišu da mu se ne može olako verovati da je fotografija baš njemu poslata. Sa španskog dvora nisu želeli da komentarišu aferu.

Kraljica Leticija i kralj Felipe
Kraljica Leticija i kralj Felipefoto: PPE / Sipa Press / Profimedia

Leticija i kralj Felipe VI pojavili su se juče u Madridu, nakon glasina o njenom navodnom neverstvu. Uručili su nagradu uglednom nemačkom profesoru Diteru Ingenšaju na svečanosti čuvene institucije Instituto Cervantes. Kraljevski par iz Španije koji je skoro 20 godina u braku, skoro uvek ostavi utisak skladnog para, ali su se danas baš potrudili da to urade. Razmenjivali su poglede, više nego inače, i indirektno su poručili da su jedno uz drugo, kao i da je sa njihovim brakom sve u redu.

Sestra kraljice Leticije Telma Ortiz udala se za Haimea Del Burgoa nakon samo dva meseca zabavljanja. Razveli su se 2014. Telmin sadašnji partner je irski advokat Gevin Bonar. Par je prvo zajedničko dete dobio u oktobru 2021. kada je Telma imala 47 godina. Gavin ima dvoje dece sa svojom prvom suprugom, pevačicom i muzičarkom Šeron Kor.

Maske padaju ili neko želi da naruši reputaciju ovih porodica. Ne bi bio prvi put, a videćemo šta će uslediti.

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso/ Blic Žena/ Jelena Milenković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.