UMRO PORED 50 GODINA MLAĐE LJUBAVNICE, SINA MU ŽIVOG POJELI! Kontroverzni političar živeo SKANDALOZNO, a skončao...
Nelson Rokfeker, Foto: Heinz Wieseler / DPA / Profimedia

jeziva smrt

UMRO PORED 50 GODINA MLAĐE LJUBAVNICE, SINA MU ŽIVOG POJELI! Kontroverzni političar živeo SKANDALOZNO, a skončao...

Mnogi se i danas pitaju kako je umro Nelson Rokfeler, budući da je njegova smrt obavijena velom misterije

Objavljeno:

Nelson Rokfeler pripadao je jednoj od najbogatijih porodica u Sjedinjenim Državama. Imao je veliko interesovanje za politiku i nakon što je diplomirao u Dartmutu 1930. godine, započeo je svoj posao, piše Stil.

Bio je prilično uspešan i sa 30 godina postao je predsednik Rokfeler centra. Štaviše, njegovo interesovanje za politiku dovelo ga je do toga da postane republikanski guverner države Njujork od 1959-1973. Rokfeler je postao nacionalna ličnost neuspešnom predsedničkom kandidaturom 1964.

Pošto je bio tako bogat i uticajan, njegov život nije bio bez kontroverzi i skandala. Davne 1979. godine njegova smrt je postala udarna vest širom zemlje. Bilo je brojnih članaka koji su navodili uzrok smrti kao srčani udar, ali mnogi veruju da je istina nešto drugačija.

Naime, umro je 26. januara 1979. godine, dok je sedeo za svojim stolom u Rokfeler centru, radeći na svojoj ličnoj umetničkoj kolekciji. To je jedna od verzija njegove smrti, a ono u šta gotovo svi veruju jeste da je umro od srčanog udara, a zatečen je kako leži na leđima i bez cipela, u tajnom stanu sa Megan Maršak, ženom koja je bila skoro 50 godina mlađa od njega.

Budući da se radilo o jednoj od nauticajnijih figura i bivšem potpredsedniku Amerike, potparol porodice Rokfeler zataškao je neke činjenice kada su u pitanju sumnjive okolnosti smrti Nelsona Rokfelera.

Istina je na kraju izašla na videlo kada je štampa shvatila da se zvanična priča ne poklapa baš sa policijskim izveštajem. Ispostavilo se da je potparol bio prilično neoprezan kada je u pitanju slaganje određenih detalja večeri.

Prava priča je, zapravo, izneta u zvaničnom policijskom izveštaju.

Nešto pre 23 sata, 26. januara, Nelson Rokfeler se srušio u svojoj kući u centru Menhetna. Pronađen je sa 22-godišnjom plavušom sa kojom je bio, u okolnostima koje su se smatrale "neosporno intimnim".

Njegova ljubavnica pokušala je da ga reanimira, a ubrzo je pozvala i svoju prijateljivu, novinarku Pončitu Pirs, da joj pomogne. Pirs je na kraju pozvala policiju, a utrenutku njihovog dolaska Rokfeler je još uvek bio živ, ali nije davao nikakve reakcije. Ubrzo je prebačen u bolnicu, da bi nakon kraćeg vremena proglašen mrtvim.

Četrdeset minuta kasnije, u 1 ujutro, potparol je objavio zvaničnu izjavu porodice u kojoj se tvrdi da je srčani udar nastupio u 22:15 dok je Rokfeler bio zauzet uređujući svoju knjigu iz svoje kancelarije u Rokfeler centru. Potparol je tvrdio da ga je pronašao njegov šofer, koji je pozvao policiju.

Sledećeg jutra, međutim, štampa je brzo otkrila nedoslednosti između potparolove izjave i izveštaja policijske uprave. Zašto je Rokfeleru trebalo sat vremena da stigne do bolnice? Ko je pozvao policiju? I ko je, što je najvažnije, bila plavokosa žena za koju je policija rekla da je bila sa Rokfelerom kada se on srušio?

Potparol je zatim objavio drugu izjavu u kojoj se priznaje da Nelson Rokfeler zapravo nije bio u svojoj kancelariji, već u gradskoj kući. Opet, plavuša nije pomenuta, a štampa je ponovo pozvala potparola da objavi više detalja.

Konačno, dao je treću izjavu, u kojoj je tvrdio da je upravo saznao da je Rokfelerova mlada asistentkinja bila prisutna u to vreme i da je ona bila ta koja je pozvala hitnu pomoć.

Ubrzo, sumnjivi detalji njegove smrti pretvorili su Nelsona Rokfelera od uglednog čoveka u skandaloznog.

Ubrzo se ispostavilo da je Rokfeler verovatno imao aferu sa mladom plavušom, pošto je njen stan on kupio i opremio komadima iz njegovih sopstvenih antikviteta i umetničkih kolekcija. Štaviše, njeni prijatelji su se javili potvrđujući aferu, tvrdeći da ona nije ništa drugo do kopačica zlata, koja je često pričala o tome da će jednog dana pronaći bogatog muža.

Vremenom je skandal utihnuo jer su ga pretekle druge, zanimljivije vesti, iako su se posledice nastavile. Imena ljubavnika su se često spominjala kao šala iz kasnih komedija, a glavni medicinski islednik Njujorka je zapravo otpušten zbog nagoveštaja da je Rokfeler umro tokom seksa.

Unuk Nelsona Rokfelera, 18-godišnji Stiven Rokfeler, javno je priznao mogućnost afere, nadajući se da će jednom zauvek okončati glasine. Čak je neke od svojih komentara uputio ljubavnici njegovog dede, rekavši da ako je ikada imao priliku da joj nešto kaže, da se nada da je usrećila njegovog dedu.

"Ne znam koja je tačno bila njena uloga", rekao je, "ali ako je bila u vezi sa dedom, nadam se da je uradila najbolje što je mogla i da je bila ključna za njegov uspeh".

Zanimljivo je da je Nelsonov sin život izgubio na svirep način. Naime, dok ga je otac sumanuto tražio misleći da se izgubio, njega su pojeli kanibali tokom jedne ekspedicije.

Bonus video:

06:59

KISINDŽER NEKOLIKO DANA PRED SMRT UPOZORIO SVET NA HAMAS! Vuk Drašković tvrdi: Dao je samo JEDAN ZADATAK Evropi i Americi

(Espreso / Stil / Mila Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.