NAJVRELIJA POLITIČARKA RASPALILA MAŠTU MUŠKARCIMA: Izgleda kao MILION DOLARA, nije realno koliko je DOBRA (FOTO)
Sana Marin, Foto: EPA-EFE/JARNO KUUSINEN

PADAJU VILICE

NAJVRELIJA POLITIČARKA RASPALILA MAŠTU MUŠKARCIMA: Izgleda kao MILION DOLARA, nije realno koliko je DOBRA (FOTO)

Sana je totalno okrenula svoj život, a tome svedoče i fotografije koje je objavila kada je bila u Parizu, a na kojima zaista izgleda spektakularno

Objavljeno: 12:10h

Sana Marin, bivša premijerka Finske se nakon razvoda i funkcije premijera države okrenula drugačijem životu zbog kojeg je već trpela kritike javnosti.

Njeni odlasci na žurke dok je vršila funkciju premijera su odjeknule svetom kao bomba, a osude koje je dobila zbog takvih poteza su ostavile traga na mladoj političarki.

Tom prilikom je procurio i video snimak iz jednog noćnog kluba na kojem ona pleše u četiri sata ujutru, a spekulisalo se da je bilo navodno i pod dejstvom narkotika.

Sana je totalno okrenula svoj život, a tome svedoče i fotografije koje je objavila kada je bila u Parizu, a na kojima zaista izgleda spektakularno.

Ovaj glamorozni izgled je ostavio korisnike društvene mreže Instagram u šoku, a nema osobe koja se nije divila bivšoj premijerki kada ih je pogledala.

Sana Marin je za ovu priliku odabrala crnu haljinu i crne cipele, a crveni karmin na usnama je upotpunio ovaj izgled i doprineo tome da izgleda kao milion dolara.

Ali šta zapravo znamo o bivšoj premijerki Finske?

Rođena je 16. novembra 1985. godine u Helsinkiju. Živela je u Espou i Pirkali pre nego što se preselila u Tampere.

Njeni roditelji su se rastali kada je bila veoma mala; porodica se suočila sa finansijskim problemima, a otac se borio sa alkoholizmom. Nakon što su se njeni roditelji rastali, odgajale su je majka i njena partnerka.

Srednju školu je završila 2004. godine u Pirkali,a diplomirala je na Univerzitetu u Tampereu i magistrirala 2017. godine.

Pridružila se socijaldemokratskoj omladini 2006. godine i bila prvi potpredsednik od 2010. do 2012.

Bila je kandidat na opštinskim izborima u Finskoj 2008, ali nije izabrana.

Politikom je počela aktivnije da se od 2012. godine.

Na izborima 2012. godine, izabrana je u gradsko veće Tamperea sa samo 27 godina, što je bio prelomni trenutak u njenoj političkoj karijeri.

Sana Marin
Sana Marin foto: Vesa Moilanen / imago stock&people / Profimedia

Bila je predsedavajuća Gradskog veća od 2013. do 2017. Nakon toga je ponovo izabrana u Gradsko veće. Bila je članica Regionalnog saveta Pirkanske zemlje od 2013. do 2016. godine.

Marin je 2014. godine izabrana za zamenika predsednika Socijaldemokratske partije Finske.Godine 2015, kada je imala 30 godina, izabrana je u parlament Finske kao poslanik iz izbornog okruga Pirkanskaa. Četiri godine kasnije, ponovo je izabrana.

Dana 6. juna 2019. godine postala je ministarka transporta i komunikacija.

U decembru 2019. Socijaldemokratska stranka ju je imenovala da nasledi Antija Rinea na mesto premijera Finske.

Nakon što je Rine napustio funkciju premijera, 10. decembra 2019. postala je predsednica Vlade Finske, ujedno najmlađi premijer Finske u istoriji.

Marin je takođe treća žena na toj funkciji, posle Aneli Jetenmeki i Mari Kivinijemi, koje su obe bile članice Partije centra.

Poznata je po tome što se zalaže za uvođenje fleksibilnog radnog vremena u zemlji, što podrazumeva da se radi četiri dana nedeljno po šest sati dnevno.

1 / 7 Foto: Profimedia

Privatni život

U januaru 2018. godine rodila je ćerku Emu, a njen bivši suprug se zove Markus Rejkenen. Supružnici su podneli dokumente za razvod maja 2023, posle 3 godine braka i 19 godina zajedničkog života.

Bonus video:

00:07

Ana Korać promenila izgled, odsekla dugu kosu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.