NE SMIRUJE SE SITUACIJA U DONJECKU: Ukrajina tvrdi da Rusija GAĐA RAKETAMA stambene zgrade, jedna osoba stradala?
Ruska vojska, Foto: Nebojša Mandić

sukobi

NE SMIRUJE SE SITUACIJA U DONJECKU: Ukrajina tvrdi da Rusija GAĐA RAKETAMA stambene zgrade, jedna osoba stradala?

Ukrajina tvrdi da Rusija gađa raketama stambene zgrade u Donjecku

Objavljeno:

Jedna osoba je poginula dok je nekoliko osoba zatrpano u ruševinama stambenih zgrada u ukrajinskom regionu Donjeck, koje su Ruske snage gađale raketama, saopštili su danas lokalni ukrajinski zvaničnici. Ruska vojska je tokom noći ispalila šest raketa S-300 ka Donjecku, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko.

Ukrajina
Ukrajinafoto: Yevhen Kotenko / Avalon / Profimedia

Ukrajinske vazduhoplovne snage su saopštile da su još dve rakete ispaljene ka istom regionu nešto kasnije. Rakete su pogodile gradove Pokrovsk, Novohrodivku i Mirnograd koji se nalaze 25-40 kilometara od linije fronta rekao je Klimenko.

Radnici Hitne pomoći izvukli su telo 62-godišnjeg muškarca iz ruševina višespratnice u Novohrodivki pod kojim se verovatno nalaze još četiri osobe, među kojima je i jedno dete, saopštile su vlasti.

U Pokrovsku je srušena višespratnica, devet kuća i policijska stanica. Gradonačelnik tog grada Serhij Dobriak je rekao da je to četvrti put da je Pokrovsk napadnut u poslednjih mesec dana. Sva tri ciljana grada su u blizini Avdijevke, grada u kome se poslednjih meseci vode žestoke borbe.

Bonus video:

04:02

ŽESTOKA RASPRAVA U PROGRAMU UŽIVO! Koprivica: Ukrajina je BIVŠA iz OVA tri razloga! Rakić uzvratio: Samo Rusi koriste taj izraz

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.