OPRAŠTAMO SE OD LEGENDE, PREMINUO ČOVEK ZA KOGA CEO SVET ZNA! Večno će biti UPAMĆEN zbog OVOGA, ogromna TUGA
Foto: Profimedia

NASA IZGUBILA JEDNOG OD NAJBOLJIH

OPRAŠTAMO SE OD LEGENDE, PREMINUO ČOVEK ZA KOGA CEO SVET ZNA! Večno će biti UPAMĆEN zbog OVOGA, ogromna TUGA

Apolo astronaut pukovnik Frenk Borman, koji je komandovao prvom misijom u orbiti oko Meseca, preminuo je u Bilingsu u Montani

Objavljeno:

Apolo astronaut pukovnik Frenk Borman, koji je komandovao prvom misijom u orbiti oko Meseca, preminuo je u Bilingsu u Montani, saopštila je NASA. Imao je 95 godina.

"Danas se sećamo jednog od Nasinih najboljih. Astronaut Frenk Borman je bio pravi američki heroj. Među njegovim brojnim dostignućima, je to što je služio kao komandant misije Apolo 8, prve misije čovečanstva oko Meseca 1968. godine“, izjavio je administrator Nase Bil Nelson.

Pored njegove važne uloge komandanta misije Apolo 8, on je veteran misije Gemini 7, koja je provela 14 dana u niskoj orbiti Zemlje i vodio prvi sastanak u svemiru“, dodao je Nelson. Borman je preminuo 7. novembra, navodi se u saopštenju.

Godine 1967, Borman je bio član odbora za pregled Apolo 204, koji je istraživao požar u kojem su poginula tri astronauta na Apolu I, a Borman će kasnije predvoditi i tim koji se bavio novim inženjeringom svemirske letelice Apolo.

Borman je nastavio svoj posao u avijaciji nakon karijere u Nasi kao izvršni direktor Eastern Airlines-a, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

00:41

PREMINUO DAVID ALBAHARI: Poznati pisac izgubio životnu bitku u 75. godini posle duge bolesti

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.