PREMINUO ZLATKO ŠIMIĆ!
Zlatko Šimić, Foto: Printscreen/Twitter

TUGA!

PREMINUO ZLATKO ŠIMIĆ!

Zlatko Šimić rođen je u Požegi, a diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu

Objavljeno:

Novinar, urednik i reporter Jutarnjeg lista Zlatko Šimić jutros je iznenada preminuo u 57. godini života, saopštili su iz Jutarnjeg lista.

Zlatko Šimić rođen je u Požegi, a diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, piše N1.

U redakciji Jutarnjeg lista bio je od pokretanja tog lista 1998. godine, a pre toga je bio novinar „Vjesnika“.

Specijalnost su mu bile teme iz poljoprivrede, ali bio je i reporter i autor dugogodišnje kolumne „Deset pitanja u tjednom prilogu Magazin“ Jutarnjeg lista kojeg je neko vreme i uređivao.

„Ali, Zlatko Šimić je bio više od novinara i urednika, on je bio jedan od simbola Jutarnjeg lista u najboljim, ali i u teškim danima naših novina. Šime, kako smo ga zvali, bio je legenda naše redakcije: neopisivo duhovit čovek koji nam je svojim lucidnim šalama, često i na granici crnog humora, uveseljavao dane. Ponekad mi se činilo da Šimu znaju svi: od čistačica i portira, konobara u obližnjim kafićima, prodavačica u prodavnicama, kumica na Trešnjevci i na Dolcu“, istaknuto je u Jutarnjem listu iz pera novinarke Tanje Rudež, koja mu je poslednjih pet godina bila „komšinica“ u redakciji, jer su sedeli jedno pored drugog.

„‘Stara, kog đavola od ranog jutra tako nabijaš po toj tastaturi. Pa nećeš dobiti Pulicera. A neću ni ja’, rekao mi jednom prilikom Zlatko. Proveli smo brojne sate družeći se s kolegama, najpre u kafiću Globus na staroj lokaciji redakcije Jutarnjeg, a zatim u Van Gogu: svi smo tada bili ne samo novinari, nego smo i živeli novinarstvo'“, napisala je Rudež.

Bonus video:

00:41

PREMINUO DAVID ALBAHARI: Poznati pisac izgubio životnu bitku u 75. godini posle duge bolesti

(Espreso/ N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.