RUSIJA TRAGALA ZA PREVARANTOM 5 GODINA, ON UHAPŠEN U SRBIJI: Poznatog begunca agenti preuzeli na aerodromu
Foto: Printscreen/youtube

javljeno je

RUSIJA TRAGALA ZA PREVARANTOM 5 GODINA, ON UHAPŠEN U SRBIJI: Poznatog begunca agenti preuzeli na aerodromu

Koristeći lažni dokument, pokušao je da se zaposli u regionalnoj bolnici u regionu Vologda

Objavljeno:

Dmitrij Svjatkovski, koji je 2017. godine kupio lažnu diplomu "zubara" i planirao da dobije socijalnu pomoć od milion rubalja, izručen je iz Srbije Rusiji, izjavila je Irina Volk, predstavnica ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije, 2017. godine Svjatkovski je preko oglasa na Internetu kupio lažnu diplomu zubara.

Koristeći lažni dokument, pokušao je da se zaposli u regionalnoj bolnici u regionu Vologda. Takođe je trebalo da učestvuje u programu Zemski Doctor kako bi dobio socijalnu pomoć od milion rubalja. Plan je otkrila uprava bolnice, javlja RIA Novosti.

Dmitrij Svjatkovski
foto: Printscreen/youtube

- Svjatkovski je 2018. godine osuđen od strane Sjamženskog okružnog suda Vologdske oblasti na kaznu od godinu i osam meseci uslovnog zatvora sa rokom provere od dve godine. Međutim, osuđeni je prekršio ograničenja koja su mu nametnuta i pobegao je u inostranstvo. S tim u vezi, za njim je proglašena međunarodna potraga, a uslovna presuda je u odsustvu zamenjena stvarnom kaznom zatvora - rekla je Volk.

Prema njenim rečima, Svjatkovski je osuđen za falsifikovanje dokumenata i pripremu za prevaru. U oktobru 2022. godine traženi muškarac je priveden u Srbiji. Osuđeni je danas na beogradskom aerodromu predat ruskim policajcima radi izručenja Rusiji.

Bonus video: Hapšenje organizovane kriminalne grupe

00:58

Hapšenje organizovane kriminalne grupe

(Espreso/RIA Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.