NETANIJAHUOV SAVEZNIK ZAPRETIO PUTINU I TO NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI: Slušajte samo šta je sve REKAO! (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

opasne pretnje

NETANIJAHUOV SAVEZNIK ZAPRETIO PUTINU I TO NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI: Slušajte samo šta je sve REKAO! (VIDEO)

Šef libertarijanskog poslaničkog kluba u izraelskoj stranci Likud zapretio Putinu na televiziji

Objavljeno:

Amir Vajtman, šef libertarijanskog poslaničkog kluba u izraelskoj stranci Likud, stranci premijera Benjamina Netanijahua, gostovao je ove nedelje na ruskoj državnoj, prokremlj i proratnoj mreži RT i govorio o borbama između Izraela i militanata Hamasa, kao i o ratu Rusije s Ukrajinom.

Govoreći o nedavnim tvrdnjama koje se odnose na bolnicu al-Ahli u gradu Gazi, Vajtman je kritikovao Rusiju rekavši: „Završićemo ovaj rat, pobedićemo, jer smo jači. Nakon ovoga Rusija će platiti cenu, verujte mi, Rusija će platiti cenu“, prenosi Jutarnji list.

„Rusija podržava neprijatelje Izraela. Rusija podržava naciste koji žele da počine genocid nad nama i Rusija će platiti cenu“, rekao je Vajtman.

„Pobedićemo u ovom ratu. Nakon toga, nećemo zaboraviti šta radite, nećemo zaboraviti, doći ćemo, pobrinućemo se da Ukrajina pobedi. Pobrinućemo se da platite cenu za ono što ste učinili, vi kao Rusija“, poručio je.

Do dramatične eskalacije krize na Bliskom istoku došlo je 7. oktobra, kada je militantna grupa Hamas pokrenula najsmrtonosniji napad na Izrael u svojoj istoriji. Izrael je nakon toga pokrenuo nemilosrdne vazdušne napade na Gazu i najavio da priprema kopnenu invaziju, dok se istovremeno humanitarna kriza na palestinskom području produbljuje iz dana u dan.

Nakon ovonedeljnog napada na bolnicu al-Ahli u Gazi, u kojem je poginulo nekoliko stotina ljudi, Izrael i Hamas takođe se međusobno optužuju po pitanju odgovornosti. Dok Hamas i neke većinski muslimanske zemlje u regiji za napad optužuju Izrael, Tel Aviv tvrdi da je za napad odgovorna organizacija Islamski džihad.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je incident činom dehumanizacije i pozvalo SAD i Izrael da objave satelitske snimke kako bi dokazali da nisu umešani.

Bonus video:

03:29

OVO ŠTO JE IZRAEL URADIO TO U SVETU MOŽE DA URADI JOŠ SAMO JEDNA DRŽAVA! Španović: To je mnogo teška stvar!

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.