IZRAEL DOBIO PONUDU OD HAMASA! Spremni su da oslobode neke od TALACA, ali imaju JEDAN USLOV
Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD

TENZIJE NE JENJAVAJU

IZRAEL DOBIO PONUDU OD HAMASA! Spremni su da oslobode neke od TALACA, ali imaju JEDAN USLOV

Portparol Abu Obaid rekao je da brigade Al-Kasam drže oko 200 talaca, dok ostale drže druge "militantne formacije" u Gazi, dodajući da ne može da utvrdi tačan broj talaca zbog stalnog izraelskog bombardovanja

Objavljeno:

BBC-ju je potvrđeno da je Hamas ponudio da oslobodi neke od talaca u zamenu za momentalni prekid vatre. Izrael na to još nije pristao.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su nove informacije o statusu talaca. Kažu da je većina talaca živa. "Više od 20 talaca je mlađe od 18 godina, dok je njih 10-20 starije od 60 godina", saopštili su.

IDF je saopštila da je broj nestalih između 100 i 200, dok je portparol Hamasovog vojnog krila, Brigade Al-Kasam, u video izjavi u ponedeljak rekao da je taj broj najmanje između 200-250.

Portparol Abu Obaid rekao je da brigade Al-Kasam drže oko 200 talaca, dok ostale drže druge "militantne formacije" u Gazi, dodajući da ne može da utvrdi tačan broj talaca zbog stalnog izraelskog bombardovanja.

Najnovije informacije o dešavanjima u ratu u Izraelu možete pročitati u našem blogu.

Bonus video:

02:17

ISKLJUČENJE STRUJE I VODE U GAZI POVEZANO SA TAOCIMA? Šahrimanjan Obradović: Pritiskaju Hamas, ali i stanovništvo zbog informacija

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.