ZELENSKI BEZ DLAKE NA JEZIKU, NE MOŽE DA SE OKANE JEDNE STVARI: Ovo je rekao za Hamas i Rusiju, da li je REALNO?!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

palestina i izrael

ZELENSKI BEZ DLAKE NA JEZIKU, NE MOŽE DA SE OKANE JEDNE STVARI: Ovo je rekao za Hamas i Rusiju, da li je REALNO?!

Zelenski je istakao da po njegovom mišljenju postoji sličnost između Hamasa i Rusije

Objavljeno:

Teroristi poput ruskog predsednika Vladimira Putina i palestinskog Hamasa nastoje da drže slobodne i demokratske nacije taocima i stoga moraju biti poraženi, izjavio je danas u Briselu predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine.

Teroristi poput Putina ili Hamasa nastoje da drže slobodne i demokratske nacije taocima. I žele vlast nad onima koji traže slobodu. Teroristi se neće promeniti. Oni moraju da izgube. A to znači da moramo da pobedimo. I pobedićemo“, poručio je predsednik Ukrajine.

Zelenski je ukazao na ruske terorističke napade, koji su pokrenuti prošle zime na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

Prema njegovim rečima, „očigledno je da će Rusija ove zime pokušati da ponovi ovu taktiku, ali izvođenjem određenih zaključaka i povećanjem terorističkih napora“.

Tokom napada na Izrael, teroristi su gađali jednu od najvećih elektrana u regionu. A sve do prošle zime, kada je Rusija pribegla ovoj taktici, drugi teroristi to nisu radili u takvim napadima“, rekao je predsednik.

On je istakao da je za pobedu nad terorizmom potrebno strpljenje i stalna podrška.

Koraci za jačanje protivvazdušne odbrane su od vitalnog značaja za Ukrajinu, što će, kako je naveo, doprineti „pobedi u borbi protiv terora“.

1 / 5 Foto: EPA ATEF SAFADI

Zelenski je dodao da je protivvazdušna odbrana „veliki deo odgovora na pitanje kada će se ovaj rat završiti i da li će se završiti pravedno za Ukrajinu“.

I svima nam je sada potrebno takvo pojačanje, korak napred u našoj odbrani, protivvazdušnoj odbrani. Za Ukrajinu, ovo će biti pobeda života i to je od vitalnog značaja. Za Rusiju će to biti neuspeh njene ključne strategije, strategijE terora“, naglasio je ukrajinski lider.

Zelenski danas učestvuje na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u formatu Ramštajn.

On se sastao sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom i američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom.

Bonus video:

05:02

IZRAEL JE DOŽIVEO SRAMOTU ZBOG USPAVANIH VOJNIKA MOSADA! Stručnjaci tvrde: Narednih dana rat će ESKALIRATI, EVO ŠTA SLEDI

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.