PUTIN BESAN ZBOG SUKOBA U IZRAELU,ZAGRMEO NA AMERIKU: Bio OŠTAR na rečima,kaže da će se OVO desiti ako SVE ESKALIRA
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

palestina i izrael

PUTIN BESAN ZBOG SUKOBA U IZRAELU,ZAGRMEO NA AMERIKU: Bio OŠTAR na rečima,kaže da će se OVO desiti ako SVE ESKALIRA

Putin ima određene pretpostavke o mogućim problemima zbog sukoba u Palestini

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da nosač aviona, koji su SAD poslale u istočni Mediteran zbog napada Hamasa na izrael, doprinosi eskalaciji situacije.

"Ne razumem zašto Sjedinjene Države šalju grupe nosača aviona u Sredozemno more - jednu, sada najavljuju drugu. U čemu je poenta? Šta će da rade, bombarduju Liban ili šta? Šta će da urade? Ili su samo odlučili da uplaše nekoga? Ali ima ljudi tamo koji se više ničega ne plaše. Ne mogu se rešavati problemi na ovaj način, potrebno je tražiti kompromisna rešenja. Ali, naravno, takve akcije eskaliraju situaciju", rekao je Vladimir Putin.

On dodaje da pogoršanje situacije u Izraelu neće uticati na proizvodnju nafte, ali može uticati na logistiku, osiguranje i transport.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

"Pre svega, ovo može da utiče na logistiku, kao i na osiguranje, transport i tako dalje. Naravno, to neće uticati na proizvodnju, ali može uticati na sve druge komponente koje određuju stanje na energetskim tržištima. Ako, ne daj Bože, sukob eskalira, onda će ovo, po mom mišljenju, biti neizbežno", rekao je Putin.

Putin je nazvao strašnim ono što se dešava u zoni sukoba i pozvao je obe strane da ostave žene i decu na miru, i da svedu civilne žrtve na nulu.

1 / 6 Foto: AP Photo Tsafrir Abayov

"Ono što se dešava je strašno. Razumemo da su obe strane ogorčene, ali bez obzira na stepen gorčine na obe strane, i dalje treba da težimo da minimiziramo ili svedemo na nulu, žrtve među civilima, među ženama, decom, starcima", rekao je predsednik na plenarnoj sednici Ruske energetske nedelje.

"Ako su muškarci odlučili da se bore među sobom, neka se bore među sobom. Ostavite decu i žene na miru. Ovo važi za obe strane", dodao je Putin.

Bonus video:

05:02

IZRAEL JE DOŽIVEO SRAMOTU ZBOG USPAVANIH VOJNIKA MOSADA! Stručnjaci tvrde: Narednih dana rat će ESKALIRATI, EVO ŠTA SLEDI

(Espreso/Kurir.rs/TASS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.