PUTIN SE OBRATIO SIJU: "Moskva i Peking ...", SVET NEM POSLE OVIH REČI
Si Điping i Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEY MAYSHEV / SPUTNIK /

javljeno je

PUTIN SE OBRATIO SIJU: "Moskva i Peking ...", SVET NEM POSLE OVIH REČI

On je napomenuo da pod vođstvom Sija Peking samouvereno ide napred

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je kineskom kolegi Si Đinpingu 74. godišnjicu osnivanja Kine i izrazio uverenje da će predstojeći razgovori dva lidera služiti interesima osiguravanja bezbednosti u Evroaziji i širom sveta, saopšteno je danas iz Kremlja.

- Uveren sam da će naši predstojeći razgovori tokom međunarodnog foruma "Jedan pojas, jedan put" dodatno proširiti čitav niz konstruktivnih rusko-kineskih veza od koristi narodima naših zemalja i osiguravanja bezbednosti i stabilnosti na evroazijskom kontinentu i u čitavom svetu - rekao je Putin.

On je napomenuo da pod vođstvom Sija Peking samouvereno ide napred putem društveno-ekonomskog, naučnog i tehnološkog razvoja, jačajući svoje pozicije na globalnoj areni i aktivno učestvujući u rešavanju najvažnijih pitanja na regionalnom i globalnom dnevnom redu.

- Odnosi Rusije i Kine razvijaju se u duhu sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje. Moskva i Peking plodno sarađuju u svim oblastima, efikasno koordiniraju svoje napore u međunarodnim poslovima - dodao je Putin.

Kinezi danas obeležavaju kao najznačajniji nacionalni praznik - 74 godine od osnivanja Narodne Republike Kine. Na današnji dan, nakon pobede nad Kineskom nacionalističkom partijom u građanskom ratu, vlast je preuzela Komunistička partija a njen lider Mao Cedung proglasio Narodnu Republiku Kinu.

Bonus video: RUSIJA I AZERBEJDŽAN IMAJU SLIČNE INTERESE NA KAVKAZU

06:41

RUSIJA I AZERBEJDŽAN IMAJU SLIČNE INTERESE NA KAVKAZU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.