SI ĐINPING ČESTITAO OTVARANJE MEĐUNARODNOG FORUMA O REDOVNIM TERETNIM VOZOVIMA IZMEĐU KINE I EVROPE
Voz, Foto: Kineska medijska grupa

ekonomska saradnja

SI ĐINPING ČESTITAO OTVARANJE MEĐUNARODNOG FORUMA O REDOVNIM TERETNIM VOZOVIMA IZMEĐU KINE I EVROPE

Si Đinping čestitao otvaranje Međunarodnog foruma o redovnim teretnim vozovima između Kine i Evrope

Objavljeno:

Predsednik Kine Si Đingping uputio je danas pismo čestitke povodom otvaranja Međunarodnog foruma posvećenog redovnim teretnim vozovima između Kine i Evrope.

Si je u čestitki naveo da su se redovni teretni vozovi, od njihovih pokretanja, bezbedno, stabilno i neometano kretali između kineskih i evropskih gradova, što je stvorilo novi obrazac međunarodnog transporta između Azije i Evrope, uspostavilo novu platformu za ekonomsku saradnju duž železničkih linija, osiguralo stabilnost međunarodnih industrijskih lanaca snabdevanja i ubrizgalo novu snagu u svetski ekonomski razvoj.

Kina će sa svim stranama raditi zajedno da, sledeći duh Puta svile koji karakterišu mirovna saradnja, otvorenost i uključivost, međusobno učenje i ostvarenje uzajamne koristi, insistirajući na principima zajedničkih konsultacija, izgradnje i korišćenja, daje novi i veći doprinos globalnom ekonomskom razvoju, blagostanju svih naroda i izgradnji zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva, naveo je predsednik Si.

Međunarodni forum o redovnim teretnim vozovima između Kine i Evrope, otvoren je danas u gradu Lijenjungangu u istočnoj kineskoj provinciji Đijangsu. Forum, čiji je moto „Produbljivanje međusobne povezanosti i unapređenje saradnje od uzajamne koristi“, zajednički organizuju Nacionalna komisija za razvoj i reforme, Ministarstvo transporta, Generalna uprava carina, Nacionalna železnička korporacija kao i narodne vlade Đijangsua, Unutrašnje Mongolije, Heilungđijanga, Henana, Čungćinga, Sičuna, Šensija i Sinđijanga.

Bonus video:

02:44

KINA BI MOGLA DA POKRENE NOVO ŽARIŠTE! Analitičar upozorava da bi u Aziji mogao se ponovi ukrajinski scenario

(Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.