UKRAJINSKA VOJSKA ZAUZELA 3 SELA KOD BAHMUTA: Kijev tvrdi da ruske trupe imaju VELIKE GUBITKE
Rat u Bahmutu, Foto: Printscreen/Twitter/The Wall Street Journal

RAT U UKRAJINI

UKRAJINSKA VOJSKA ZAUZELA 3 SELA KOD BAHMUTA: Kijev tvrdi da ruske trupe imaju VELIKE GUBITKE

Ukrajinske trupe zauztele su područje kod Bahmuta.

Objavljeno:

Ukrajinske trupe zauzele su selo Andrijevka, koje je bilo pod ruskom kontrolom, u blizini grada Bahmuta na istoku zemlje, tvrde vojne vlasti Kijeva.

„U toku jurišnih operacija zauzeta je Andrijevka u oblasti Donjecka“, navodi se u današnjem izveštaju Generalštaba ukrajinskih oružanih snaga, prenosi Rojters.

Andrijevka se nalazi južno od Bahmuta, mesta jedne od najkrvavijih bitaka od početka ruskog napada na Ukrajinu, u februaru prošle godine.

Generalštab je takođe izvestio o „delimičnom uspehu“ u blizini drugog sela južno od grada, Kliščijevke.

Visoki vojni zvaničnici u Kijevu tvrde da Ukrajina nanosi teške gubitke ruskim snagama na južnom frontu u nastojanju da povrati teritoriju u blizini Bahmuta.

Ukrajinski izveštaji govore o borbama u mnogim delovima istočnog fronta, ali su bez potvrda o značajnim prodorima u tromesečnoj kontraofanzivi, prenosi Rojters.

Ukrajinski napredak je mnogo sporiji od onog koji je zabeležen prošle godine, kada je Kijev povratio teritorije na severoistoku, a predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i drugi zvaničnici odbacuju zapadne kritike da je tromesečna ofanziva prespora i ometana strateškim greškama, poput pogrešnog raspoređivanja trupa, navodi britanska agencija.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage odbile osam napada u oblastima južno od Bahmuta.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar rekla je da su ukrajinske snage zauzele tri sela južno od Bahmuta, uključujući Andrijevku.

„Tamo je postignut napredak“, saopštila je Maljar na Telegramu.

Ruske snage zauzele su Bahmut u maju nakon višemesečnih borbi koje su ostavile grad u ruševinama. Ukrajinske snage od tada napadaju ruske položaje, posebno južno od Bahmuta.

Bonus video:

01:21

BAHMUT JE POZNAT PO PENUŠAVOM VINU, ZAŠTO JE POSTAO TROFEJ RATA? Miškeljin: Ukrajinsko žito neće biti na svetskoj berzi DECENIJAMA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.